today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Ο mr. President αποκαλύπτει: Τα ναυπηγεία, οι φρεγάτες και η επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

  • Υπάρχει “σχέδιο” στο παρασκήνιο… Oι διαγωνισμοί για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά έχουν πάει άπατοι… Πληροφορίες αναφέρουν όμως πως υπάρχει μια άτυπη συμμαχία που μπορεί να μην επιβεβαιώνεται επισήμως, αλλά στα παρασκήνια συζητείται και μάλιστα εντόνως. Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες ο Θεόφιλος Πριόβολος και Πάνος Ξενοκώστας, αναμένεται να μην καταθέτουν προσφορές για να κηρυχθούν άγονοι και οι επόμενοι διαγωνισμοί. Στόχος των δύο εταιρειών είναι να πάει σε πτώχευση το μαγαζί, να βγουν τα ακίνητα σε πλειστηριασμό και έτσι να πέσουν οι τιμές. Τότε θα δείξει και τις πραγματικές προθέσεις της η Onex.
  • Έρχονται εξελίξεις αναφορικά με ζητήματα που αφορούν το πρόγραμμα φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς εξειδικεύονται οι προσφορές από τρεις ξεχωριστές πλευρές. Πρόκειται για εξελίξεις οι οποίες οδηγούν τον Ξενοκώστα της Onex να «τρίβει» τα χέρια του, καθώς η ναυπήγηση αναμένεται να πάει «πακέτο» στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Η Onex έχει τη σχεδίαση των F-110, η πρώτη εκ των οποίων βρίσκεται ήδη υπό ναυπήγηση για το ισπανικό ναυτικό. Σε περίπτωση επιλογής του συγκεκριμένου τύπου, συμμετοχή θα έχουν
    και οι ΗΠΑ , καθώς τα περισσότερα οπλικά και άλλα συστήματα είναι αμερικάνικα…
  • Στα δύο αναμένεται να σπάσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, μέσα από νέο
    νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί έως τον Ιούλιο. Στόχος της επιτροπής είναι
    να διαφοροποιηθεί ο τρόπος διοίκησης και να αποσχιστεί το κομμάτι εκείνο που
    ασχολείται με την πρόληψη και τους ελέγχους. Μάλιστα υπάρχουν σκέψεις για
    διαφορετική διοικητική διάρθρωση, ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται επίσημα. Πάντως
    προς αυτή την κατεύθυνση ήδη κινείται η Επιτροπή, στελέχη της οποίας
    μπαινοβγαίνουν στο υπουργείο Οικονομικών, για να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες
    και η κατεύθυνση του νομοσχεδίου.
  • Έκλεισε το deal εξαγοράς του 56,5% της κυπριακής Coudfin από την Inform Λύκος. Η ελληνική εταιρεία επεκτείνει το φάσμα των παρεχόμενων υπηρεσιών που προσφέρει στους υφιστάμενους πελάτες, αλλά η διοίκηση στοχεύει να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της
    εισηγμένης. Μάλιστα αναμένεται να προσεγγιστούν και μεγάλοι παίχτες στην
    αγορά, ενώ αναμένονται μέσα στο 2021 και άλλες εξαγορές. Η συναλλαγή ανήλθε
    σε 1 εκατ.ευρώ και πλέον η εταιρεία μπαίνει στη διαχείριση αυτόματης
    αναγνώρισης και καταχώρησης όλων των παραστατικών, ενισχύει την παρουσία της
    στα αυτοματοποιημένα συστήματα και γενικότερα επιταχύνει τον ψηφιακό
    μετασχηματισμό της ίδιας, όσο και των πελατών της.
  • Στροφή στο Real Estate για την Τεχνική Ολυμπιακή. Ο Κωνσταντίνος Στέγγος, στο
    πλαίσιο της δραστηριότητας και της ανάπτυξης της εταιρείας στην αγορά ακινήτων , έχει βάλει στο στόχαστρο κτήρια γραφείων, καταστήματα και εγκαταστάσεις logistics. Επίσης η εταιρεία αναμένεται να διεκδικήσει επαγγελματικά ακίνητα που μπορούν να μετατραπούν σε σύγχρονους χώρους γραφείων, με στόχο την εξασφάλιση ικανοποιητικών αποδόσεων. Στον σχεδιασμό περιλαμβάνονται και η ανάπτυξη υψηλού επιπέδου οικιστικών ακινήτων.
  • Το τρίτο δεκαήμερο του Μαρτίου αναμένεται να βγουν στο σφυρί κόκκινα δάνεια της Εθνικής, κυρίως στεγαστικά, ύψους 6,1 δις Ευρώ. Αντίστοιχα κόκκινα δάνεια της Πειραιώς, ύψους 1,7 δισ. πέρασαν στην Intrum με τίμημα μόλις 37,35 εκατ ευρώ.
  • Οι πρώτες γκρίνιες κατά του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ξεκίνησαν στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Αιτία, η αδυναμία της τροχαίας να κρατήσει ανοικτή την εθνική οδό και να παραλύσει η βιομηχανία των Οινοφύτων. Κάποιοι μάλιστα κακεντρεχείς συνέκριναν τη σημερινή διαχείριση με εκείνη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το 2004, όπου λίγο πριν τις εκλογές ο Γ.Παπανδρέου μοίραζε αλυσίδες στους οδηγούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ