today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επέκρινε την κυβέρνησή του για έλλειψη καινοτομίας

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν αποδοκίμασε την κυβέρνησή του για έλλειψη καινοτομίας και «έξυπνων στρατηγικών» στην κατάρτιση στόχων για το νέο πενταετές οικονομικό πρόγραμμα, όπως ανέφεραν σήμερα τα κρατικά ΜΜΕ.

Το κυβερνών Κόμμα των Εργατών ολοκλήρωσε χθες, Πέμπτη, την τετραήμερη συνεδρίαση της ολομέλειάς του, στη διάρκεια της οποίας ο Κιμ παρουσίασε το όραμά του για τα ζητήματα της Κορεατικής Χερσονήσου, αλλά και τις σχέσεις της Βόρειας Κορέας με άλλες χώρες.

Επίσης συζητήθηκαν οι κανονισμοί του κόμματος, αλλά και ζητήματα στελέχωσης.

Καθώς η οικονομία βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας, ο Κιμ επανεξέτασε θέματα σχετικά με τη νέα πενταετή στρατηγική του, υπό το πρίσμα της εφαρμογής των διεθνών κυρώσεων, ενός μακροχρόνιου κλεισίματος των συνόρων, αλλά και της μείωσης της εξωτερικής βοήθειας εξαιτίας της πανδημίας COVID-19.

Ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καταρτίζει σχέδια τα οποία δεν προωθεί ουσιαστικά, σε σύγκριση με προηγούμενους σχεδιασμούς, ενώ καταλόγισε στην κυβέρνηση «τρομερή αποτυχία, σχεδόν σε κάθε τομέα».

«Τα σχέδια δεν αντανακλούν σωστά την ιδεολογία του κόμματος, ενώ οι οδηγίες [για την υλοποίησή τους] στερούνται καινοτόμων ιδεών και έξυπνων στρατηγικών» δήλωσε ο Κιμ στην ολομέλεια, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ