today-is-a-good-day
19 C
Athens

Συνάντηση Γ.Πατούλη – Αττικάρχη πυροσβεστικής για την “Μήδεια”

Η επικείμενη κακοκαιρία ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Αττικάρχη του Πυροσβεστικού Σώματος Υποστράτηγο Γ. Πετρούτσο

 

Γ. Πατούλης: «Σε ετοιμότητα όλος ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση της επικείμενης κακοκαιρίας. Συνεργαζόμαστε στενά με το Πυροσβεστικό Σώμα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων»

 

 

H προετοιμασία του μηχανισμού της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση της επικείμενης κακοκαιρίας, καθώς και η στενή συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα για την αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με τον Αττικάρχη του Πυροσβεστικού Σώματος Υποστράτηγο Γ. Πετρούτσο.

 

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής Ταξίαρχος Κ. Θεοφιλόπουλος, επισημάνθηκε ότι το κλίμα συνεργασίας μεταξύ του Πυροσβεστικού Σώματος και της Περιφέρειας Αττικής είναι ιδιαίτερα θετικό. Ο Υποστράτηγος Γ. Πετρούτσος τόνισε ότι έχει διαπιστώσει στην πράξη το ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη Αττικής σε ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια των πολιτών και σημείωσε πως κοινός στόχος και των δύο πλευρών είναι η προστασία της ζωής των πολιτών καθώς και η καλύτερη εξυπηρέτησή τους.

 

Γ. Πατούλης: Σε επαγρύπνηση όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής

 

 

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συνεργασία που υπάρχει με το Πυροσβεστικό σώμα και επισήμανε ότι λόγω της κακοκαιρίας το σύνολο του μηχανισμού της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής είναι σε επαγρύπνηση. Επίσης τόνισε ότι έχει δώσει εντολή στον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη να παρακολουθεί την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων προκειμένου να υπάρξουν παρεμβάσεις όπου κριθεί αναγκαίο. Επιπλέον επισήμανε ότι έχουν διατεθεί ήδη από την προηγούμενη κακοκαιρία μεγάλες ποσότητες από αλάτι σε Δήμους της Αττικής, ενώ τα εκχιονιστικά και χωματουργικά μηχανήματα, καθώς και οι αλατιέρες θα είναι σε επιφυλακή για να επέμβουν σε περιοχές που θα πληγούν από το νέο κύμα κακοκαιρίας το οποίο εκτιμάται ότι θα είναι ιδιαίτερα ισχυρό.

 

Αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων

 

Με αφορμή την κακοκαιρία ο Περιφερειάρχης Αττικής καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που θα σημειωθούν θα δημιουργηθεί πάγος ο οποίος είναι επικίνδυνος. Για το λόγο αυτό σε περιοχές όπου θα έχει δημιουργηθεί παγετός απαιτείται προσοχή, τόσο στην οδήγηση, όσο και στην μετακίνηση των πεζών. Οι πολίτες που είναι αναγκαίο να μετακινηθούν απαιτείται να διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφεύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ