today-is-a-good-day
13.1 C
Athens

Γ.Αμυράς: 700 προσλήψεις σε Δασικές Υπηρεσίες

Mε 700 εποχικούς υπαλλήλους ενισχύει τις δασικές υπηρεσίες σε ολόκληρη τη χώρα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, οι προσλήψεις που θα πραγματοποιηθούν μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, αφορούν 350 θέσεις Δασολόγων ΠΕ, 200 θέσεις Δασοπόνων ΤΕ και 150 θέσεις Διοικητικών ΔΕ.

Όπως έγινε γνωστό, οι 700 υπάλληλοι θα στελεχώσουν τις δασικές υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και τη γενική διεύθυνση Δασών & Δασικού Περιβάλλοντος.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, σε σχετική δήλωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στηρίζουμε και ενισχύουμε την προσπάθεια των δασικών υπηρεσιών στο δύσκολο και συγχρόνως πολύτιμο έργο που επιτελούν για τους πολίτες».

Η Δασική Υπηρεσία έχει αναλάβει να ολοκληρώσει σημαντικές δράσεις με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, όπως:

● αναμόρφωση, ανάρτηση και κύρωση των δασικών χαρτών εντός του 2021 σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο του ν. 4685/20.

● απορρόφηση των πιστώσεων, που αφορούν στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2104-2020 για έργα πρόληψης και αποκατάστασης φυσικών καταστροφών.

● συμμετοχή και υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Αναδασώσεων.

● άμεση εκπόνηση και υλοποίηση διαχειριστικών μελετών για τα δημόσια δάση.

● σχεδιασμό μελετών αντιπυρικών σχεδίων των δασικών οικοσυστημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με τα υπουργεία Εργασίας και Ανάπτυξης, συμμετέχει στο πρόγραμμα απασχόλησης κοινωφελούς εργασίας για ανέργους εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ.

Όπως έγινε γνωστό, άμεσα θα ανακοινωθεί η κατανομή των θέσεων ανά οργανική δομή και ειδικότητα. Στη συνέχεια θα δημοσιευθεί η πρόσκληση από τον ΟΑΕΔ για τη διαδικασία υποβολή αιτήσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ