today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Με 174 γιατρούς θα ενισχυθούν νοσοκομεία-Κέντρα Υγείας 3ης/4ης ΥΠΕ

Με 174 ειδικευμένους γιατρούς θα ενισχυθούν τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Μακεδονίας και της Θράκης ενώ χάρη σε αυτές τις προσλήψεις θα τεθούν οι βάσεις για  δημιουργία Πνευμονολογικής Κλινικής στο Ιπποκράτειο, όπου μεταξύ των 11 ιατρών που θα προσληφθούν περιλαμβάνονται ένας διευθυντής και δύο επιμελητές Β’ πνευμονολογίας -φυματιολογίας.

«Ήδη έχει δημοσιευτεί στη Διαύγεια η έγκριση της προκήρυξης συνολικά 920 θέσεων ειδικευμένων ιατρών και οδοντιάτρων του κλάδου ΕΣΥ για όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων οι 174 για νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Βόρειας Ελλάδας και συγκεκριμένα οι 99 για τα υπαγόμενα στην αρμοδιότητα της 4ης ΥΠΕ και οι 75 γι’ αυτά που ανήκουν στην αρμοδιότητα της 3η ΥΠΕ. Αυτή είναι η έγκριση του υπουργού. Στα νοσοκομεία θα οργανωθούν τα συμβούλια κρίσεων και στη συνέχεια τα νοσοκομεία θα κάνουν τις αντίστοιχες προκηρύξεις ώστε και να γίνουν το συντομότερο οι προσλήψεις αυτών των γιατρών που θα ενισχύσουν το σύστημα Υγείας», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης.

Αναλυτικά, για την περιοχή αρμοδιότητας της 3ης ΥΠΕ έχει εγκριθεί η προκήρυξη 9 θέσεων για το νοσοκομείο Παπανικολάου, 8 για το νοσοκομείο Κοζάνης, 6 για το νοσοκομείο Κατερίνης, από 5 για τα νοσοκομεία  Γρεβενών και Καστοριάς, από 4 για τα νοσοκομεία  Γεννηματάς, ΨΝΘ, Βέροιας, Νάουσας, Έδεσσας, Γιαννιτσών και Πτολεμαΐδας, από 3 για τα νοσοκομεία «Άγιος Δημήτριος» και Φλώρινας, από 2 για το Κέντρο Υγείας Σιάτιστας και από 1 για τα Κέντρα Υγείας Γρεβενών και Κουφαλίων.

Για την περιοχή αρμοδιότητας της 4ης ΥΠΕ έχει εγκριθεί η προκήρυξη 13 θέσεων για το νοσοκομείο Σερρών, 11 για το Ιπποκράτειο, από 9 για τα νοσοκομεία Δράμας και Ξάνθης, από 8 για τα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Αλεξανδρούπολης, 6 για το νοσοκομείο Καβάλας, 5 για το νοσοκομείο Κιλκίς, από 4 για τα νοσοκομεία «Άγιος Παύλος» και Διδυμοτείχου, από 3 για το Σισμανόγλειο Κομοτηνής και το νοσοκομείο Χαλκιδικής,, από 1 για για το Θεαγένειο Γενικό Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας Γουμένισσας, από 2 για τα Κέντρα Υγείας Αγίου Νικολάου, Σαμοθράκης, Κασσανδρείας και Καλλικράτειας, από 1 για τα Κέντρα Υγείας Δροσάτου, Μαδύτου, Νευροκοπίου, Σαπών, Ιερισσού και Οφρυνίου.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση esydoctors.moh.gov.gr αρχίζει στις 16/02/2021, ώρα 12.00, και λήγει στις 03/03/2021, ώρα 12.00.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ