today-is-a-good-day
22.6 C
Athens

Το μέλλον της Aegean, το unfair Τζιτζικώστα και οι συνεργασίες στο Ισραήλ

  • Αλλάζει στρατηγική και πατάει γκάζι για νέους δρόμους η διοίκηση των ΕΛΤΑ προκειμένου να μετασχηματίσει τις υπηρεσίες της και να εκσυγχρονιστεί. Στόχος είναι η μετάβαση σε ένα ψηφιακό μέλλον, η βελτίωση της απόδοσης της εταιρεία και η συρρίκνωση των λειτουργικών της εξόδων. Άλλωστε σε αυτό το πλαίσιο ανακοίνωσε εθελούσιο πρόγραμμα, το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί γενναιόδωρο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως είναι η τελευταία ευκαιρία των εργαζομένων να ενταχθούν. Διαφορετικά μάλλον θα ακούσουν τα κακά μαντάτα αφού δεν αποκλείεται να υπάρξουν και μειώσεις μισθών.
    Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας έχει θέσει ως στόχο τις 2.000 αποχωρήσεις, δηλαδή το 50% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας. Δύσκολο να επιτευχθεί , αλλά από την άλλη ήδη υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον εργαζομένων που βρίσκονται κοντά στην ηλικία συνταξιοδότησης.
  • Δουλειές με φούντες έχουν στο υπουργείο Ενέργειας. Ο ισραηλινός πρέσβης συναντήθηκε με τον Κώστα Σκρέκα για να προλειάνει το έδαφος για τη σημερινή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ. Στην ατζέντα τέθηκε η ενεργειακή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, ενώ εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από δύο ενεργειακές εταιρείες να επενδύσουν στη χώρα μας. Οι δύο αυτές εταιρείες θέλουν να δραστηριοποιηθούν στο φυσικό αέριο, ένας κλάδος που η κυβέρνηση θέλει να επεκτείνει. Στη συνάντηση Μητσοτάκη με Νετανιάχου θα συζητηθεί το ενδιαφέρον των δύο αυτών εταιρειών, καθώς και το ενδεχόμενο επενδύσεων εταιρειών τεχνολογίας του Ισραήλ σε υπηρεσίες ανάλυσης δεδομένων.
  • Η απαγόρευση καλά κρατεί αλλά η Aegean προνοεί… Την ώρα που για όλες τις αεροπορικές εταιρείες ζητείται επειγόντως «φως στο τούνελ» του ανοίγματος της αγοράς των αερομεταφορών, η Aegean ψάχνει το μέλλον της με την αγωνία αν η κρατική ενίσχυση με τα οποία αποφασίστηκε το Νοέμβριο να εφοδιαστεί , αποδειχθεί τελικά επαρκής. Η διοίκηση της εταιρείας προετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο, καθόλου άδικα αν αναλογιστούμε την κατάσταση όχι μόνο εντός αλλά και εκτός συνόρων, και αναμένει επιστροφή της αγοράς των μετακινήσεων το …2022. Κάτι που σημαίνει πως το 2021 αναμένεται να είναι εκ νέου ζημιογόνο. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ακόμα και  κρατική στήριξη θα αποδειχθεί ανεπαρκής…
  • Ήταν Νοέμβριος του 2019 όταν μετά από καταγγελίες καταναλωτών για υπέρογκες χρεώσεις και προμήθειες από τραπεζικά ιδρύματα, οι «ράμπο» της Επιτροπής Ανταγωνισμού εισέβαλαν στα γραφείων των CEO’s των ανώτατων στελεχών τραπεζών και κατάσχεσαν σκληρούς δίσκους. Δεκαπέντε μήνες μετά υπάρχει εξέλιξη, αλλά όλα γίνονται πολύ αργά. Από το Μαξίμου πιέζουν την Επιτροπή να προχωρήσει πιο γρήγορα, ωστόσο αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν αναφορικά με την ταυτοποίηση παράβασης της νομοθεσίας κάνουν τα πράγματα δυσκίνητα. Δύσκολο να βγει κάτι…
  • Παρά τις δυσκολίες που έφερε η πανδημία του κορωνοϊού πολλές επιχειρήσεις αναπτύσσονται. Μια τέτοια εταιρεία είναι και η 362 Grocery που αποφάσισε να κάνει την κρίση ευκαιρία και αναπτύσσεται ραγδαία. Ετοιμάζεται μάλιστα να ανοίξει νέα αποθήκη στη Θεσσαλονίκη και να κάνει επενδύσεις προκειμένου να αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά. Μάλιστα η εταιρεία ετοιμάζει και νέα μονάδα παρασκευής φαγητού, ενώ ταυτόχρονα κατασκευάζει καταστήματα σε Καλαμαριά, Εύοσμο, Αμπελοκήπους. Κόντρα στους δύσκολους καιρούς…
  • Ήτανε στραβό το κλίμα το φάγε κι ο γάιδαρος… Αυτή η λαϊκή παροιμία ταιριάζει γάντι για τις σχέσεις Άδωνι Γεωργιάδη και Απ. Τζιτζικώστα, μετά το unfair χτύπημα του Περιφερειάρχη Μακεδονίας για τον υπουργό. «Λίγη περισσότερη σοβαρότητα και λίγο περισσότερος σεβασμός σε αυτούς που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα δεν θα έβλαπτε», σχολίασε ο κ. Τζιτζικώστας, αναφερόμενος στα όσα είπε ο κ. Γεωργιάδης για τους επιχειρηματίες της εστίασης. Αντίθετα ο Περιφερειάρχης Μακεδονίας στάζει μέλι για τον Μάκη Βορίδη. Τον θεωρεί από τους καλύτερους υπουργούς του Μητσοτάκη… Μάλλον αυτές οι συμπεριφορές εκκινούν από τα χρεωστούμενα από την εσωκομματική κούρσα στη Ν.Δ.
  • Δυο μεγάλα προβλήματα έχει η Ρένα Δούρου, η πρώην Περιφερειάρχης που όπου κι αν πάει την κυνηγούν οι νομικές εκκρεμότητες της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι και της πλημμύρας στη Μάνδρα. Η Ρένα Δούρου λοιπόν ψάχνει νέο ρόλο στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας δε δείχνει διατεθειμένος να αξιοποιήσει περαιτέρω ένα «καμένο» (όπως τη χαρακτηρίζουν)  στέλεχος. Οι κακές γλώσσες λένε ότι είχε την ευκαιρία της, αλλά την έχασε πανηγυρικά, υπονοώντας σαφώς τα έργα και τις ημέρες της στην Περιφέρεια Αττικής.  Το δεύτερο πρόβλημα της είναι η εκλογική περιφέρεια που θα είναι υποψήφια στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές.  Μέχρι στιγμής δεν έχει «κλειδώσει» κάτι, αλλά οι σύντροφοι της λένε ότι έχει βάλει στο μάτι τη Β Αθήνας και ειδικότερα το Δυτικό Τομέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ