today-is-a-good-day
19 C
Athens

Σ.Πέτσας: Έμπρακτη στήριξη της Κυβέρνησης στους ακρίτες του Έβρου

Διήμερη επίσκεψη στον νομό Έβρου πραγματοποίησε στις 8 και 9 Φεβρουαρίου ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Χ. Τριαντόπουλο.  Επισκέφθηκε περιοχές που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών. Παράλληλα συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Χ. Μέτιο και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Δ. Πέτροβιτς, καθώς και με δημάρχους του νομού, με αντικείμενο την καταγραφή των ζημιών και την επούλωση των πληγών που άφησε η κακοκαιρία.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός μετέβη στον Δήμο Σουφλίου, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, κ. Π. Καλακίκο και ενημερώθηκε για τις καταστροφές που υπέστη ο Δήμος από τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα. Στην ίδια συνάντηση συμμετείχε και ο Αστυνομικός Χ. Τσιαμίτας, ο οποίος στις πρόσφατες πλημμύρες άμεσα επενέβη και απεγκλώβισε πολίτες που βρίσκονταν σε κίνδυνο, με τον κ. Πέτσα να δηλώνει ότι τον συνεχάρη «εκ μέρους του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης». Στη συνέχεια, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε τον οικισμό Μικρού Δερείου, όπου είδε από κοντά τις καταστροφές σε καλλιέργειες και υποδομές και συνομίλησε με κατοίκους, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την κυβερνητική αρωγή με κάλυψη των πρώτων δαπανών και της οικοσκευής, αλλά και για την άμεση στήριξη των αγροτών για τις καταστροφές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους.

Ο κ. Πέτσας συνέχισε στο Διδυμότειχο, όπου μαζί με τον Δήμαρχο κ. Ρ. Χατζηγιάννογλου είδαν από κοντά τις εκτάσεις του Δήμου που πλημμύρισαν από τα νερά του Ερυθροπόταμου, και έπειτα στην Ορεστιάδα, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ορεστιάδας και Πρόεδρο της ΠΕΔ Έβρου κ. Β. Μαυρίδη.

Το πρωί της Τρίτης, ο κ. Πέτσας συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Έβρου κ. Δ. Πέτροβιτς και τους βουλευτές του νομού κ.κ. Σ. Κελέτση και Χ. Δερμεντζόπουλο. Στη διάρκεια της σύσκεψης, παρουσία και του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Ν. Μηταράκη, ο Αναπληρωτής Υπουργός τόνισε ότι σε συνεργασία με όλους τους πολίτες και την Αυτοδιοίκηση «η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έδειξε ότι ξέρει να φυλάττει Θερμοπύλες. Και αυτό θα κάνει όποτε χρειαστεί». Αμέσως μετά, κατά την ξενάγησή του στον Πυροσβεστικό Σταθμό Αλεξανδρούπολης, αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον άδικο χαμό του Αρχιπυροσβέστη Γιάννη Ζαφειρόπουλου, ενημερώθηκε για την ανέγερση του σταθμού μέσω ΣΔΙΤ, προκειμένου να εξεταστεί κατά πόσο το επιτυχημένο αυτό μοντέλο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την κατασκευή των συνοριακών σταθμών της χώρας. Ακολούθησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, κ. Γ. Ζαμπούκη και επίσκεψή του σε σημεία που επλήγησαν από τις πλημμύρες, όπως το Λουτρό, το Αρδάνιο και οι Φέρες.

Τέλος, λίγο πριν την αναχώρησή του από τον ακριτικό νομό, ο κ. Πέτσας, ως αρμόδιος για τα θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ανέδειξε δύο βασικούς στόχους για την βελτίωση της καθημερινότητας των Εβριτών: την άμεση αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων από τις φυσικές καταστροφές και την μόχλευση όσο το δυνατόν περισσότερων πόρων από τα αναπτυξιακά εργαλεία για την Περιφέρεια και τους Δήμους.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ