today-is-a-good-day
19.4 C
Athens

Τί οδηγεί στα άκρα τη σύγκρουση κυβέρνησης και ΚΚΕ

Στα άκρα οδηγεί την αντιπαράθεση του  με το Μαξίμου το ΚΚΕ το οποίο  ψάχνει αιτίες και αφορμές για να βγει στους δρόμους, να συγκρουστεί  με τις αστυνομικές δυνάμεις, εν μέσω κορωνοιού και στο τέλος της ημέρας να εκδώσει ανακοίνωση, προσάπτοντας στην κυβέρνηση όλες τις …αμαρτίες του κόσμου.

Πίσω από το ξαφνικό και περίεργο  «αντάρτικο» του ΚΚΕ προφανώς  κρύβεται η εμβληματική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, να καταργήσει την ασυλία της παραβατικότητας της Αριστεράς, που τα προηγούμενα χρόνια  έκανε ότι ήθελε χωρίς συνέπειες.

Του Κώστα Πασίση

Το δόγμα Νόμος και Τάξη δεν …ταιριάζει στο ΚΚΕ αλλά και στο ΣΥΡΙΖΑ και για να αποδημήσουν την νέα πραγματικότητα  επέστρεψαν στα παλιά τους …λημέρια.

Αφορμή ήταν η κατάργηση του άβατου των ΑΕΙ, οι απαγορεύσεις της ΕΛΑΣ για τις πορείες και τις συναθροίσεις, λόγω της πανδημίας και  το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της της Ανώτατης Εκπαίδευσης, που ψηφίζεται την επόμενη εβδομάδα.

Χθες έγινε και νέα πορεία διαμαρτυρίας με επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη  από φοιτητές και λοιπές …δημοκρατικές δυνάμεις για το μεταρρυθμιστικό νομοσχέδιο της Νίκης Κεραμέως.

Κατά …σύμπτωση, όμως, το βράδυ της Τετάρτης, άγνωστη ομάδα ατόμων πραγματοποιώντας καταδρομική επίθεση, πέταξε τρικάκια, με απειλητικό περιεχόμενο έξω από  το γραφείο της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

«Αυτό που βρήκε να σχολιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ από τα τρικάκια στο γραφείο της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, δεν είναι η πράξη και το απειλητικό περιεχόμενο, αλλά ο τρόπος κάλυψης από τα ΜΜΕ!» σχολίασε η Πειραιώς και πρόσθεσε:  «Το να σου πετάνε δηλαδή τρικάκια στο γραφείο με απειλές του στυλ “Ν+2 οι ώρες σου” είναι κάτι που για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι φυσιολογικό, κάτι απλό και καθημερινό. Από αυτά που κάνουν οι “ημιπιτσιρικάδες”…».

Τα περί «ημιπιτσιρικάδες» αφορά μια παλαιότερη απίστευτη δήλωση που έκανε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις έκνομες πράξεις του 35χρονου υιου του ο οποίος εκτός των άλλων, τον Νοέμβριο του 2917 περίμενε τον Δημήτρη Κουφοντίνα έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Προηγήθηκε η εμπρηστική έως δολοφονική επίθεση στο σπίτι του βουλευτή της ΝΔ Κ. Μπογδάνου, όπου άλλη ομάδα τοποθέτησαν γκαζάκια στα αυτοκίνητα της οικογένειας του βουλευτή της ΝΔ, επειδή απλά δεν συμφωνούν με τα πιστεύω του.

Τα δυο βίαια περιστατικά, δε συνδέονται με το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο η ρητορική των κομμάτων της α δυο Τα δυο προαναφερθέντα περιστατικά, δε συνδέονται με το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο η ρητορική των κομμάτων της Αριστεράς είναι τέτοια που ενθαρρύνει τέτοιες πρωτοβουλίες.

«Είναι ενέργεια επικίνδυνη και καταδικαστέα, ενώ το μόνο που πετυχαίνει είναι να δίνει άλλοθι σε όσους επιδιώκουν την καταστολή, το χαφιεδισμό και την αστυνομοκρατία, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγεται κι ο ίδιος ο Κ. Μπογδάνος,» ανάφερε στην ανακοίνωση του, ο Περισσός, δίνοντας προφανώς «συγχωροχάρτι» στη βία της ακροαριστεράς.

Σε πολιτικό επίπεδο, πάντως, η αλλαγή στάσης του ΚΚΕ ενδεχομένως να υποκρύπτει και σχέδιο κάλυψης του αντιπολιτευτικού κενού της Κουμουνδούρου η οποία αδυνατεί να ανταποκριθεί στο ρόλο της.

Τέλος, εκείνο που αφήνουν πίσω τους τα …απόνερα από το «αντάρτικο» του ΚΚΕ είναι η καλή σχέση μεταξύ Μητσοτάκη-Κουτσούμπα, που είχε δημιουργηθεί στη βάση της εντιμότητας και της ειλικρίνειας των δυο ανδρών, αν και στη πολιτική έχει αποδειχθεί ότι αυτό που ισχύει σήμερα δεν είναι βέβαιο ότι θα ισχύει και αύριο…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ