today-is-a-good-day
20 C
Athens

Τα σκάνδαλα του ΣΥΡΙΖΑ, το ενδεχόμενο παραγραφής και οι προτεραιότητες ης Κυβέρνησης

Στο «μικροσκόπιο» της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή μπαίνουν πλέον οι φάκελοι της Δικαιοσύνης που αφορούν τις πολύκροτες υποθέσεις Καλογρίτσα και τις καταγγελίες του για το διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες και της Folli Follie.

Στις δυο δικογραφίες εμφανίζονται ονόματα  πολιτικών προσώπων, όπως ο Νικος Παππάς (τηλεοπτικές άδειες), ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Αλέξης Χαρίτσης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Αραχωβίτης (Folli Follie).

Του Κώστα Πασίση

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων θα λάβουν αντίγραφα των δικογραφιών από το προεδρείο της Βουλής, προκειμένου να εξετάσουν αν υπάρχουν αποχρώσεις ενδείξεις για διάπραξη ποινικών αδικημάτων και να αποφασίσουν τις επόμενες  κινήσεις. Δηλαδή αν υπάρξει περαιτέρω διερεύνηση τους, από  Εξεταστική ή Προανακριτική Επιτροπή.

Μεγαλύτερο  πολιτικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η υπόθεση του επονομαζόμενου και «κόκκινου» εργολάβου και αυτό επειδή  η συγκεκριμένη περίπτωση έχει και πολιτικές διαστάσεις.

Όπως αναφέρουν βουλευτές της ΝΔ  «εμφανίζεται να υπάρχει μια απόπειρα  από την  τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  να δημιουργήσει ένα νέο χειραγωγήσιμο καθεστώς στο τηλεοπτικό τοπίο».

Εκτός αυτού έχει φανεί ότι ο εν λόγω  εργολάβος όταν «πιέζεται» από τα γεγονότα αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της υπόθεσης που δημιουργούν περισσότερα ερωτήματα για το ρόλο που διαδραμάτισαν συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.

Το αυξημένο ενδιαφέρον όμως προκύπτει από το παραπεμπτικό του εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου ο οποίος μεταξύ άλλων υπογραμμίζει για τον κ. Παππά «από τη μήνυση της εταιρείας Τοξότης του Χρ.Καλογρίτσα προκύπτουν στοιχεία τυχόν τέλεσης αξιόποινων πράξεων φερόμενων ως τελεσθέντων κατά την περίοδο που ο συγκεκριμένος είχε την ιδιότητα του υπουργού».

Υπενθυμίζεται ότι ο προαναφερόμενος επιχειρηματίας   έχει δηλώσει ότι δε διέθετε τα απαιτούμενα  ποσά  για να συμμμετάσχει στο διαγωνισμό αλλά πείστηκε από τον Νίκο Παππά, προκειμένου η τότε κυβέρνηση να αποκτήσει «δικό» της κανάλι και για το λόγο αυτό δόθηκαν από ξένο επιχειρηματία 3 εκ. ευρώ που απαιτούνταν για τη συμμετοχή.

Σύμφωνα με συνεργάτες του Πρωθυπουργού η κυβέρνηση δεν προτίθεται να έχει ανάμειξη σε καμία από τις δυο υποθέσεις και η όποια απόφαση θα προκύψει από το υλικό των δυο δικογραφιών.

«H Νέα Δημοκρατία αξιολογεί το μέχρι τώρα αποδεικτικό υλικό και θα λάβει τις αποφάσεις της όταν έχει προβεί σε πλήρη και υπεύθυνη αξιολόγηση», ανέφερε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Ιωάννης Μπούγας, σε δήλωσή του, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της διαβίβασης των δικογραφιών για την υπόθεση Folli Follie

Σημειώνεται πάντως ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε παλαιότερες δηλώσεις του είχε τονίσει ότι δεν επιθυμεί «να μετατρέψει τη Βουλή σε βιομηχανία εξεταστικών».

Ωστόσο και οι δυο δικογραφίες πρέπει να «τρέξουν» γρήγορα καθώς για τις δύο υποθέσεις υπάρχει κίνδυνος παραγραφής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ