today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Δανία και Σουηδία υιοθετούν την ελληνική πρόταση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Όλο και περισσότερες χώρες υιοθετούν την πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για το πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters η Σουηδία σκοπεύει να κυκλοφορήσει ένα ψηφιακό«διαβατήριο εμβολίου κορωνοϊού» μέχρι το καλοκαίρι, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει ένα διεθνές πρότυπο για το έγγραφο μέχρι τότε, δήλωσε η Σουηδική κυβέρνηση σήμερα.

«Όταν η Σουηδία και οι γείτονες χώρες αρχίζουν να ανοίγουν ξανά τις κοινωνίες μας, είναι πιθανό να απαιτηθούν πιστοποιητικά εμβολιασμού για ταξίδια και ενδεχομένως για να συμμετάσχουν και σε άλλες δραστηριότητες», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Σουηδίας σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με  δημοσίευμα των Financial Times η Δανία πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα ψηφιακό «διαβατήριο εμβολίου κορωνοϊού» μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου για να βοηθήσει τα επιχειρηματικά ταξίδια.

Ο Μόρτεν Μπόντσκοφ, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Δανίας, δήλωσε χθες ότι ως το τέλος του μήνα η χώρα θα εκδίδει ένα διαβατήριο κορωνοϊού σε απλή μορφή, το οποίο θα δείχνει αν κάποιος έχει κάνει το εμβόλιο, ενώ σε δύο με τρεις μήνες θα υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης ψηφιακό «διαβατήριο εμβολίου κορωνοϊού».

«Είναι καθοριστικής σημασίας για εμάς να επανεκκινήσουμε την δανέζικη κοινωνία ώστε οι εταιρείες να επιστρέψουν στην ομαλότητα» σημείωσε σύμφωνα με τους Financial Times o υπουργός Οικονομικών της Δανίας.

Κυβερνήσεις και προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο διερευνούν πώς αυτά τα πιστοποιητικά θα μπορούσαν να βοηθήσουν στο άνοιγμα των οικονομιών και των χωρών με ασφάλεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ