today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Χρ.Ταραντίλης: Την Παρασκευή θα εισηγηθεί η Επιτροπή στην Κυβέρνηση αν θα ληφθούν νέα μέτρα

Η κυβέρνηση λαμβάνει προληπτικά όλα τα απαραίτητα μέτρα, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας, διεμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης.

Όπως είπε, κύριο μέλημα αποτελεί η ανάκτηση περισσότερων λειτουργιών της εκπαίδευσης και της κοινωνίας, πάντα -όπως είπε- ακολουθώντας τις εισηγήσεις των ειδικών.

Ερωτηθείς για το πόσο κοντά είμαστε σε ένα lockdown τύπου Μαρτίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως τα δεδομένα αλλάζουν ραγδαία και ανέφερε πως καθήκον της κυβέρνησης είναι να προσαρμόζεται σε αυτά.

«Την Παρασκευή το πρωί θα συνεδριάσει η Επιτροπή, η οποία και θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση το τι πρέπει να γίνει», σημείωσε ο κ. Ταραντίλης και επεσήμανε πως το στοιχείο που θα κρίνει την πιθανότητα επιβολής νέων μέτρων είναι ο ρυθμός μεταβολής των δεδομένων που καταγράφονται καθημερινά.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Ταραντίλης αναφέρθηκε και στα μέτρα στήριξης ανέργων, εργαζομένων και νοικοκυριών που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Όπως είπε, έχει αποφασιστεί παράταση κατά δύο μήνες των επιδομάτων ανεργίας που λήγουν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην εφαρμογή σειράς προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, στην αναστολή εισφοράς αλληλεγγύης από τον Ιανουάριο, στη χορήγηση των 534 ευρώ σε όσους μισθωτούς βρίσκονται σε αναστολή εργασίας και στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3% από τις αρχές του έτους.

Ο κ. Ταραντίλης γνωστοποίησε πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τη Δευτέρα την Κύπρο, με αντικείμενο τις εξελίξεις στο Κυπριακό και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Ισραήλ, όπου και θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό ομόλογό του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ