today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Ισπανία: Εντοπίστηκε και δεύτερο περιστατικό μόλυνσης με το νέο στέλεχος από τη Νότια Αφρική

Η Ισπανία εντόπισε τη δεύτερη γνωστή περίπτωση μόλυνσης από το νέο στέλεχος του κορωνοϊού που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική, στην περιφέρεια της Καταλονίας (βορειοανατολικά), δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι, μία ημέρα αφότου η κυβέρνηση αποφάσισε να περιορίσει τα αεροπορικά ταξίδια με τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική.

Ο υπουργός Δημόσιας Υγείας της Καταλονίας Ζοζέπ Μαρία Αργκιμόν δήλωσε πως ο εντοπισμός αυτής της δεύτερης περίπτωσης, μαζί με την εξάπλωση του βρετανικού νέου στελέχους, “δεν είναι καλά νέα” εν μέσω προσπαθειών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στο μεταξύ, στη Μαδρίτη, οι αρχές προειδοποίησαν πως οι μολύνσεις από το πολύ μεταδοτικό βρετανικό νέο στέλεχος αυξάνονται με εκθετικό ρυθμό και πως θα καταστεί πιθανόν το κυρίαρχο στέλεχος σε όλη την περιοχή μέσα σε μερικές εβδομάδες.

“Αυτό σημαίνει μια αλλαγή στους κανόνες του παιχνιδιού και στην προσέγγιση που ακολουθούμε τους τελευταίους μήνες”, δήλωσε ο αναπληρωτής ηγέτης της περιφέρειας Ιγνάθιο Αγουάδο σε συνέντευξη Τύπου.

Την περασμένη εβδομάδα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι επιβεβαίωσε 267 μολύνσεις με το βρετανικό στέλεχος σε όλη την Ισπανία αλλά πως εξετάζει πολύ περισσότερα δείγματα θετικών στον κορωνοϊό διαγνώσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ