today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Υπόθεση Ναβάλνι: Συνελήφθησαν πάνω από 5.300 διαδηλωτές

Πάνω από 5.300 διαδηλωτές -εκ των οποίων οι 1.800 στη Μόσχα- συνελήφθησαν χθες στη Ρωσία κατά τις κινητοποιήσεις που διοργανώθηκαν σε όλη τη χώρα με αίτημα την απελευθέρωση του Αλεξέι Ναβάλνι την ώρα που η εισαγγελία έκρινε “δικαιολογημένη” την φυλάκιση του πολέμιου του Κρεμλίνου.

Σύμφωνα με την μκο OVD-Info, που ειδικεύεται στην καταγραφή των διαδηλώσεων, οι συλλήψεις πέραν της πρωτεύουσας πραγματοποιήθηκαν ως επί το πλείστον στην Αγία Πετρούπολη (1.176) και στο Κρασνογιάρσκ της Σιβηρίας και το Νίζνι Νόβγκοροντ (στο Βόλγα), όπου σχεδόν 200 διαδηλωτές συνελήφθησαν.

Αυτό ήταν το δεύτερο κατά σειρά σαββατοκύριακο κατά το οποίο πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα με αίτημα την απελευθέρωση του Ναβάλνι, ο οποίος στις 17 Ιανουαρίου φυλακίστηκε κατά την επιστροφή του στη χώρα έπειτα από τη νοσηλεία του στη Γερμανία μετά τη δηλητηρίασή του με νευροτοξικό παράγοντα.

Ο Ναβάλνι κατηγορείται για παραβίαση των όρων αποφυλάκισής του, κάτι το οποίο ο ίδιος χαρακτηρίζει κατασκευασμένο.

Το γραφείο του εισαγγελέα ανακοίνωσε σήμερα ότι υποστηρίζει το αίτημα της σωφρονιστικής αρχής της χώρας να μετατραπεί η ποινή με αναστολή που έχει επιβληθεί στον Ναβάλνι σε ποινή φυλάκισης χωρίς αναστολή.

Oι υποστηρικτές του πρόκειται να συγκεντρωθούν αύριο μπροστά από το δικαστήριο Σιμονόφσκι της Μόσχας όπου πρόκειται να δικαστεί ο πολέμιος του προέδρου Πούτιν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ