today-is-a-good-day
18.4 C
Athens

Η ΛΑΡΚΟ, το deal της e-food και η δικαίωση Δομαζάκη

Από σήμερα, το ThePresident εγκαινιάζει τη νέα του στήλη, με πλούσιο παρασκήνιο από τον χώρο της οικονομίας, των επιχειρήσεων και της πολιτικής. Ο mr. President αποκαλύπτει

– H e –food δεν εφησυχάζει ποτέ. Η περίοδος της καραντίνας ήταν μια καλή ευκαιρία για να μπουκάρει στην αγορά για τα καλά και να διευρύνει τις υπηρεσίες της. Επόμενο βήμα; Delivery προϊόντων minimarket. Είναι ήδη ένα βήμα πριν από τις τελικές υπογραφές με 12 minimarket, προκειμένου να ξεκινήσει το marketplace, ενώ τα ραντεβού με μεγάλες εταιρείες έχουν ήδη ξεκινήσει με την e food να τους ψήνει για δελεαστικές πτώσεις τιμών. Η εταιρεία θα «χτυπήσει» τον ανταγωνισμό με τις γρήγορες παραδόσεις τροφίμων και προϊόντων. Άραγε, όμως, θα χαρεί και ο  Σκλαβενίτης (συνεργάζεται με την πλατφόρμα) με την νέα επιχειρηματική κίνηση;

– Την χάνουμε την Nike πατριώτη… Όπως όλα δείχνουν η εταιρία αθλητικών ειδών αποτραβιέται από την ελληνική αγορά. Πληροφορίες λένε πως παίρνει πίσω τα προϊόντα της από τα καταστήματα, ενώ το συμβόλαιό της (που δεν θα ανανεωθεί) με την FolliFollie λήγει το 2022. Αν θέλετε nike διακαώς, τα προϊόντα της αμερικάνικης εταιρείας θα είναι διαθέσιμα μόνο στο δίκτυο καταστημάτων της, στα NikeStores. Η κίνηση αυτή μάλλον δεν άρεσε στους επιχειρηματίες, πολλοί από τους οποίους αναμένεται να προσφύγουν στα δικαστήρια, κατά της εταιρείας.

– Γέμισε ο κόσμος επενδυτές και οικονομολόγους με τα αποτελέσματα να έρχονται και να είναι μάλλον δυσάρεστα για όσους θα δουν τα χρήματα τους να χάνονται εν μέσω μίας νυκτός. Κρυπτονομίσματα, τεχνολογικές μετοχές και επενδύσεις σε μετοχές μέσω…socialmedia, αποτελεί τη νέα φούσκα που είναι γεμάτη όχι με κέρδη αλλά με αέρα κοπανιστό. Μάλιστα μόλις σκάσει θα συμπαρασύρει και τους δείκτες διεθνώς. Πολλοί μικρομέτοχοι, παρασυρόμενοι, επενδύουν τα χρήματά τους σε εταιρείες, αμφιβόλου προελεύσεως και αξίας μέσω… μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Και επενδύουν πάνω σε μια φούσκα που οι ειδικοί αναμένουν να σκάσει έως -το αργότερο- το 2023, με απρόβλεπτες συνέπειες και προεκτάσεις.

– Δικαίωση για τον Κωνσταντίνο Δομαζάκη, αφού απορρίφθηκαν οι αγωγές ύψους €20 εκατ. που είχε ασκήσει η CretaFarms κατά του ίδιου για απάτη, κακοδιαχείρηση και αποζημίωση για τη βλάβη που υπέστη η εταιρεία εξαιτίας δηλώσεών του. Μάλιστα, το δικαστήριο του επιδίκασε δικαστική δαπάνη €40 χιλ. Μπορεί από την Impala να παλεύουν να φαίνονται ότι όλα είναι καλά σχετικά με τις εξελίξεις αυτές, όμως υπάρχει ανησυχία. Ο λόγος είναι πως ο Δομαζάκης άσκησε πρόσφατα αγωγές κατά της εταιρείας, καθώς ισχυρίζεται πως η σημερινή διοίκηση επιβαρύνει την εταιρεία.

– Το μείζον πρόβλημα με τη Λάρκο είναι – όπως πληροφορούμαστε – οι αυξήσεις, που ζητά η ΔΕΗ για τις χρεώσεις υψηλής τάσης.  Να μην ξεχνάμε και το χρέος των 300 εκ. ευρώ της Λάρκο προς τη ΔΕΗ (ας είναι καλά η ειδική διαχείριση). Το θέμα, λοιπόν, δεν είναι πόσοι θα δηλώσουν ότι ενδιαφέρονται για τη Λάρκο (θα το μάθουμε αύριο), αλλά ποιοι θα καταθέσουν τελικά δεσμευτική προσφορά. Διότι, όπως μαθαίνουμε, οι δέκα – πάνω κάτω – υποψήφιοι επενδυτές, που θα δηλώσουν «παρών», θέλουν – τουλάχιστον στην παρούσα φάση – να ενημερωθούν για τα πλήρη οικονομικά στοιχεία μέσω του VDR. Το ίδιο ισχύει και για τους Περιστέρη και Μυτιληναίο, που αναμένεται να εμφανιστούν.

– Σε αυστηρή επιτήρηση από το Μαξίμου μαθαίνω ότι έχει μπει ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης. Λίγοι γνωρίζουν ότι ο Νότης Μηταράκης είναι κουμπάρος και πολιτικό τέκνο του Αντώνη Σαμαρά και διατηρεί ανοικτή γραμμή μαζί του. Συνομιλητές του μάλιστα διαπιστώνουν ταύτιση απόψεων με τις  πρόσφατες θέσεις του πρ. πρωθυπουργού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ