today-is-a-good-day
19 C
Athens

Aπαγγέλθηκαν κατηγορίες εις βάρος 53χρονου που είχε ταχυδρομήσει ύποπτο πακέτο σε εργοστάσιο της AstraZeneca

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν εναντίον ενός άνδρα μετά την αποστολή ενός ύποπτου πακέτου σε ένα εργοστάσιο στην Ουαλία που παρασκευάζει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της AstraZeneca, κάτι το οποίο οδήγησε σε προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των εγκαταστάσεων, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική αστυνομία.

Το εργοστάσιο Wockhardt στο Ρέξαμ είναι υπεύθυνο για την τελική φάση της παραγωγής των εμβολίων και συγκεκριμένα για την τοποθέτησή τους μέσα σε φιαλίδια ή σε σύριγγες και την συσκευασία τους.

Η αστυνομία του Κεντ ανακοίνωσε ότι ο 53χρονος Άντονι Κόλινς κατηγορείται ότι ταχυδρόμησε το πακέτο, το οποίο ερευνήθηκε στη συνέχεια από μια ομάδα πυροτεχνουργών.

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει ότι το πακέτο δεν περιείχε κάποια “λειτουργική συσκευή”.

Η AstraZeneca έχει συμφωνήσει να προμηθεύσει τη Βρετανία με 100 εκατομμύρια δόσεις από το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το οποίο παρασκεύασε μαζί με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Η AstraZeneca βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε διαμάχη με την ΕΕ έπειτα από τη μείωση των προμηθειών του εμβολίου της προς το μπλοκ λόγω κάποιων ζητημάτων με την παραγωγή στο εργοστάσιό της στο Βέλγιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ