today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το τέλος στις ανορθογραφίες του ΣΥΡΙΖΑ

Τις «ανορθογραφίες» του ΣΥΡΙΖΑ διορθώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στο Υπουργικό Συμβούλιο προχώρησε στην κατάργηση της απλής αναλογικής στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, βάζοντας φρένο στην ακυβερνησία των Περιφερειών και των Δήμων.

Ο νέος εκλογικός νόμος για την Τ.Α είναι εμβληματική πολιτική μεταρρύθμιση που διευκολύνει την «κυβερνησιμότητα» των περιφερειών και των δήμων, χωρίς υπόγειες συναλλαγές και ανίερες συμμαχίες, όπως αποδείχθηκε ότι έγιναν κυρίως σε μεγάλους δήμους της χώρας.

Του Κώστα Πασίση 

Το «πλαφόν» του 3% που προβλέπεται στο νέο νομοσχέδιο και ισχύει στις εθνικές εκλογές, ορθώνει υψηλό εμπόδιο εισόδου στις διοικήσεις  στα λεγόμενα πολιτικά άκρα, είτε αυτά είναι δεξιάς προέλευσης είτε αριστερής.

Ο «κομμένος και ραμμένος» εκλογικός νόμος, στα στενά κομματικά συμφέροντα  της προηγούμενης διακυβέρνησης, δεν ήταν το μοναδικό εξόφθαλμο πολιτικό λάθος που «θεράπευσε» η κυβέρνηση.

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και την αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης για τους αυτοαπασχολούμενους, τον ιδιωτικό τομέα και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Δυο ακόμη προεκλογικές εξαγγελίες που υλοποιήθηκαν σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, ικανοποιώντας δίκαια αιτήματα.

Οι απίστευτες εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν χθες στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, που χαρακτηρίζεται ως κόκκινη περιοχή, λόγω των υψηλών κρουσμάτων κορωνοϊού, και το κυκλοφοριακό έμφραγμα το οποίο ακολούθησε, δικαιώνουν απόλυτα τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, να βάλει ένα τέλος στο «μπάχαλο» και στη λογική του «συμπεριφέρομαι όπως …γουστάρω».

Όπως αναμενόταν, όμως,  η απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για απαγόρευση των συναθροίσεων, άνω των εκατό ατόμων, υπονομεύθηκε με το καλημέρα από την Κουμουνδούρου και τον Περισσό που είτε κρυφίως, είτε δημόσια στηρίζουν τις πεζοδρομιακές διαμαρτυρίες.

Για αντικοινωνική συμπεριφορά και αντικοινωνική αντιπολίτευση έκανε λόγο  ο εκπρόσωπος της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης, σχολιάζοντας τις χθεσινές πορείες.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προέβη σε μεγάλες αλλαγές στο τομέα της Παιδείας και δη των ΑΕΙ, όπου «βασίλευε» η ανομία και η αναρχία, με την ανοχή της προηγούμενης κυβέρνησης που ποτέ δεν ενόχλησε τα  «παιδιά» που κρατούσαν ομήρους ή προπηλάκιζαν καθηγητές Πανεπιστημίου επειδή απλά δεν τους …άρεσαν.

Προχώρησε στη θεσμοθέτηση ενός άοπλου ειδικού σώματος  της  ΕΛ.ΑΣ. για την αστυνόμευση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Άλλο ένα μέτρο που συνάντησε τη σφοδρή αντίδραση της Αριστεράς.

Προηγουμένως κατάργησε το κακώς εννοούμενο άσυλο, δηλαδή όλων εκείνων των ρυθμίσεων  που επέτρεπαν στα πανεπιστήμια να γίνονται κέντρα ανομίας.

Η κυβέρνηση μαζί με το άβατο των Εξαρχείων έβαλε τέλος και στην «ατιμωρησία» των πάσης φύσεως αναρχικών που λυμαίνονταν τα ΑΕΙ

Ο Πρωθυπουργός όμως διόρθωσε και πολλά σφάλματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε οικονομικό επίπεδο. Διατήρησε το αφορολόγητο, μειώθηκε  ο εισαγωγικός συντελεστής για μισθωτούς, ελεύθερους  επαγγελματίες και αγρότες από 22% σε 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ.

Μειώθηκε επίσης  κατά μία μονάδα ο συντελεστής για τα εισοδήματα άνω των 10.000 ευρώ με ανώτατο τον συντελεστή 44% από 45%.

Το σημαντικότερο όλων, που φέρει τη σφραγίδα του Πρωθυπουργού είναι η αποκατάσταση της ορθής λειτουργίας των Θεσμών του κράτους που επί ΣΥΡΙΖΑ υπέστησαν βαρύ πλήγμα, με σωρεία αθέμιτων παρεμβάσεων, με αποκλειστικό σκοπό τη σπίλωση και την ομηρεία  των πολιτικών αντιπάλων τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ