today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Γερμανία: Έπονται σκληρές εβδομάδες λόγω της έλλειψης εμβολίων

Eλαφρώς θετική είναι η εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Γερμανία χάρη στα ληφθέντα μέτρα κατά τον ομοσπονδιακό υπουργό Υγείας Γενς. Λόγω της συνεχιζόμενης έλλειψης εμβολίων πάντως οι επόμενες εβδομάδες θα είναι σκληρές.

«Για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο, η συχνότητα των κρουσμάτων ανά 7 ημέρες μειώθηκε χθες κάτω από 100 σε εθνικό επίπεδο. Η ελαφρώς θετική εξέλιξη δείχνει ότι οι ισχύοντες περιορισμοί έκαναν τη διαφορά και λειτούργησαν. Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό, οι αριθμοί θα πρέπει να συνεχίσουν να μειώνονται», δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, ο Σπαν παραδέχτηκε ότι η έναρξη της εκστρατείας του εμβολιασμού ήταν δύσκολη. Ως παραδείγματα δυσκολιών ανέφερε τις «υπερφορτωμένες τηλεφωνικές γραμμές για το κλείσιμο των ραντεβού για εμβολιασμό, όπως επίσης και τα εμπόδια στην παράδοση των εμβολίων από τις φαρμακευτικές εταιρείες. Είναι ευχάριστο όμως το γεγονός ότι μόνο ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα του κοροναϊού, υπάρχουν τρία εμβόλια», πρόσθεσε.

Λόγω της συνεχιζόμενης έλλειψης εμβολίων, ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας προετοίμασε τους πολίτες για «σκληρές εβδομάδες». Ωστόσο, η εκστρατεία εμβολιασμού είναι στο «σωστό δρόμο», τόνισε.

Επανέλαβε δε τον στόχο ότι «όλοι οι φιλοξούμενοι σε οίκους ευγηρίας θα εμβολιαστούν έως τα μέσα Φεβρουαρίου, και όλοι οι άνω των 80 ετών μέχρι τα τέλη Μαρτίου».

Τέλος, χαρακτήρισε θετική την υπόσχεση της Astrazeneca να διαθέσει περισσότερες δόσεις εμβολίου στην ΕΕ από ό, τι είχε προηγουμένως ανακοινωθεί . Αυτό δημιουργεί εμπιστοσύνη», τόνισε ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ