today-is-a-good-day
13.8 C
Athens

Βουλή: Σκληρή αντιπαράθεση Θ.Πλεύρη και Π.Σκουρλέτη

Σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΝΔ, Θανάση Πλεύρη και του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, σημειώθηκε στη Βουλή, με τον πρώτο να κάνει λόγο για 6 ευεργετικές ρυθμίσεις υπέρ των τρομοκρατών της 17 Νοέμβρη τις οποίες ψήφισε η κυβέρνηση του και τον δεύτερο να τον κατηγορεί για «μαύρη προπαγάνδα».

Από πλευράς του, ο κ. Πλεύρης έκανε λόγο για προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να πυροδοτηθεί το κλίμα με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και  υποστήριξε ότι καλύπτει και ανέχεται άνομες ενέργειες και καταστάσεις όπως η διαπόμπευση πρυτάνεων και η ανάρτηση πανό κατά δημάρχων.

«Η θέση της ΝΔ είναι ξεκάθαρη και είναι, δικαιώματα με βάση την δημόσια υγεία», είπε ο κ. Πλεύρης και πρόσθεσε: «Έξι νομοθετικές φωτογραφικές παρεμβάσεις εύνοιας της 17 Νοέμβρη φέρατε. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι κόμμα του 3% που συναγελάζεται με ομάδες τρομοκρατών και με τη 17 Νοέμβρη».

«Ακούσαμε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, τη γνωστή “ μαύρη προπαγάνδα”. Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε με απόλυτο σεβασμό για τα κοινωνικά δικαιώματα και προχώρησε στη διεύρυνση τους. Εσείς στραγγαλίζετε τη δημοκρατία με την επιβολή ωμού εκβιασμού. Τι λέτε στους πολίτες; Από τη μια ο τρόμος της πανδημίας και από την άλλη τα δικαιώματα σας. Δεν είναι έτσι όμως και δεν θα στραγγαλίσετε τα δικαιώματα τους. Σας τον επιστρέφουμε αυτό τον ωμό εκβιασμό», απάντησε ο κ. Σκουρλέτης.

«Εγώ είπα ότι 6 μεταρρυθμίσεις του ΣΥΡΙΖΑ ήταν υπέρ της 17 Νοέμβρη. Ξεκάθαρα. Και δεν είναι δυνατόν να μας κατηγορείτε για μαύρη προπαγάνδα. Καταργήσατε τις φυλακές Γ΄ τύπου, δώσατε δυνατότητα να παίρνουν άδεια οι τρομοκράτες, αλλάξατε το πλαίσιο ποινής για αρχιτρομοκράτες και το κάνατε πλημμέλημα από κακούργημα. Εγώ μιλώ με νόμους που ψηφίσατε και εσείς με ύβρεις», ανταπάντησε ο κ. Πλεύρης.

«Θα πρέπει να καταλάβετε ότι το κράτος δικαίου ισχύει για όλους. Φωτογραφικές διατάξεις δεν υπήρξαν για κανένα. Το κράτος δικαίου είναι που καταδικάζει. Η εκδικητική αντιμετώπιση είναι έξω από το δημοκρατικό καθεστώς», αντέτεινε ο κ. Σκουρλέτης.

Ο πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, έκανε λόγο για προσπάθεια να λοιδορηθεί η αξιωματική αντιπολίτευση και κατηγόρησε τον κ. Πλεύρη ότι «πυροδοτεί δεξιά και αντικομμουνιστικά αντανακλαστικά μιας αλήστου μνήμης εποχής».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ