today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Γερμανία: 17.553 νέα κρούσματα και 941 θανάτοι

Η Γερμανία κατέγραψε σήμερα 17.553 νέα κρούσματα του κορονοϊού, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό τους σε 2.178.828, και 941 θανάτους.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας της χώρας εκτίμησε ότι οι ελλείψεις που παρατηρούνται στα εμβόλια κατά του κορονοϊού θα συνεχιστούν ως τον Απρίλιο, την ώρα που η Γερμανία αντιμετωπίζει εκ νέου κριτική για τους ρυθμούς του προγράμματος εμβολιασμού της.

“Ακόμη έχουμε μπροστά μας 10 δύσκολες εβδομάδες με ελλείψεις εμβολίων”, έγραψε ο Γενς Σπαν στο Twitter και πρόσθεσε ότι θέλει να συγκαλέσει σύσκεψη των ομοσπονδιακών και των τοπικών αρχών στη χώρα για να συζητήσουν το θέμα των εμβολιασμών.

Σήμερα η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της χώρας, η Bild, χαρακτήρισε ως “σκάνδαλο” τα προβλήματα με τις ελλείψεις εμβολίων.

Ο Σπαν εξέφρασε την επιθυμία να προσκαλέσει τις φαρμακευτικές εταιρείες και τους παρασκεαυστές των εμβολίων σε συνάντηση, ώστε να διασφαλιστεί ότι η Ευρώπη θα λάβει με δίκαιο τρόπο το μερίδιό της εμβολίων και για να εξεταστούν πιθανοί τρόποι στήριξης της διαδικασίας.

Πρόσθεσε, δε, ότι αναγνωρίζει ότι είναι πολύ σύνθετη η παραγωγή των εμβολίων και ότι δεν μπορεί να γίνει μέσα σε μερικές εβδομάδες αν θέλουμε να διατηρηθούν οι υψηλές προδιαγραφές.

Ο Σπαν έχει δηλώσει ότι είναι ενθαρρυντικό ότι μειώνεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη Γερμανία και ότι, αν συνεχιστεί αυτή η τάση, τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία θα είναι οι πρώτοι χώροι που θα ανοίξουν ξανά μετά το λοκντάουν το οποίο αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ