today-is-a-good-day
13.8 C
Athens

Το Ισραήλ θα εμβολιάσει ως το Μάιο όλους τους αθλητές ενόψει Τόκιο

Το Ισραήλ σκοπεύει να εμβολιάσει όλους τους αθλητές του που θα μετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κατά της COVID-19 έως τον Μάιο, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή του την Τετάρτη, εν μέσω μιας παγκόσμιας συζήτησης σχετικά με το κατά πόσον οι αθλητές πρέπει να έχουν προτεραιότητα στην πρόσβαση για το εμβόλιο.

Τα κρούσματα κορανοϊού ξεπέρασαν παγκοσμίως τα 100 εκατομμύρια την Τετάρτη, σύμφωνα με αναφορά του Reuters, καθώς χώρες σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται να αντεπεξέλθουν σε νέες μεταλλάξεις ιών και ελλείψεις εμβολίων.

Το Ισραήλ, ωστόσο, πρωτοπορεί σε όλο τον κόσμο σε κατά κεφαλήν εμβολιασμούς, έχοντας εμβολιάσει το 29% του πληθυσμού του με τουλάχιστον μία δόση.
«Ως μέρος του ισραηλινού εμβολιασμού για τον κορονοϊό, ήδη το 50% της αντιπροσωπείας των αθλητών του Ισραήλ στο Τόκιο έχουν εμβολιαστεί» δήλωσε εκπρόσωπος της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας στο Reuters. «Μέχρι τα τέλη Μαΐου 2021, όλοι … θα εμβολιαστούν πλήρως ενάντια στον κορονοϊό» πρόσθεσε.

Μεγάλο μέρος της Ιαπωνίας βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω ενός τρίτου κύματος κρουσμάτων COVID-19, αλλά οι διοργανωτές έχουν δεσμευτεί να διεξαχθούν κανονικά οι Αγώνες, οι οποίοι πρόκειται να αρχίσουν στις 23 Ιουλίου, μετά την αναβολή τους πέρυσι για ένα χρόνο λόγω της πανδημίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ