today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Τα μηνύματα του πρωθυπουργού στους υπουργούς του και η επαναστατική γυμναστική του ΣΥΡΙΖΑ

Να ανεβάσουν «ταχύτητα» και να προσηλωθούν στους στόχους τους ζητά απ όλους τους υπουργούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος έχει ξεκινήσει επισκέψεις στα υπουργεία, που άλλαξαν ηγεσία μετά τον ανασχηματισμό.

Μια οδηγία που θα επαναλάβει και κατά τη διάρκεια της εισήγησης του στο αυριανό Υπουργικό Συμβούλιο όπου θα συζητηθεί ο νέος εκλογικός νόμος για την Αυτοδιοίκηση.

Του Κώστα Πασίση

Ένα νέο νομοσχέδιο που καταργεί την απλή αναλογική στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, με κύριο στόχο την ομαλή  «κυβερνησιμότητα» στην Τ.Α.

Ο Πρωθυπουργός με τις επισκέψεις του στα υπουργεία στέλνει συγκεκριμένα μηνύματα:

Πρώτον ότι θα παρακολουθεί από κοντά την πορεία του κυβερνητικού έργου, με το  «μοντέλο», που υιοθέτησε από την αρχή της κυβερνητικής θητείας του.

Οι υπουργοί ανά τρίμηνο υποχρεούνται να ενημερώνουν το Μαξίμου για το πως προχωρούν οι …φάκελοι τους και κυρίως τι έχει μείνει πίσω.

Δεύτερον. Η μάχη για την επιστροφή στην κανονικότητα προϋποθέτει σκληρή δουλειά απ όλους, ενώ παραμένει ενεργό το μεγάλο στοίχημα της αξιοποίησης των κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης. Γεγονός που θα κρίνει και την ανάκαμψη της οικονομίας, μετά το «σοκ» που υπέστη από τη λαίλαπα του Covid 19.

Μέχρι στιγμής ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το υπουργείο Εσωτερικών, το Ενέργειας, το υπουργείο Εργασίας, όπου η πρώτη εντολή που έλαβε ο Κωστής Χατζηδάκης ήταν η επίλυση του μεγάλου προβλήματος  των εκκρεμών συντάξεων. Επόμενος σταθμός του θα είναι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Επαναστατική γυμναστική εν μέσω «καραντίνας»

Η πολιτική βούληση της κυβέρνησης για προστασία της δημόσιας υγείας από ισχνές μειοψηφίες,  που αντιδρούν σε κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια, «κρύβεται» πίσω από την απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας να απαγορεύσει τις δημόσιες συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων μέχρι την 1η Φεβρουαρίου.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ελήφθη σε χρόνο-ρεκόρ, μόλις έγιναν αντιληπτά τα σχέδια για φοιτητικά συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας, αύριο, ως αντίδραση στο καινοτόμο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των ΑΕΙ της χώρας. Ειδικά αυτή την περίοδο που το κέντρο της Αθήνας είναι στα «κόκκινα».

Συλλαλητήρια που είναι πολιτικά καθοδηγούμενα από την Κουμουνδούρου και τον Περισσό που προετοιμάζονται για μια νέα επαναστατική γυμναστική των μελών τους, όπως έκαναν προ ημερών, στα Προπύλαια προκαλώντας νέο κύκλο πολιτικής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για «αντιδημοκρατική επιλογή», ενώ το ΚΚΕ ζήτησε ευθέως από την κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφαση.

«Ο,τι σπέρνεις αυτό θερίζεις», ανέφερε ο Περισσός, μια δήλωση, που προκαλεί τουλάχιστον απορίες για τη στάση του κόμματος στις σχεδιαζόμενες πορείες.

Πριν την απόφαση για απαγόρευση προηγήθηκε η εισήγηση των ειδικών οι οποίοι διέβλεψαν τον υψηλό κίνδυνο για διασπορά του κορωνοϊού σε τέτοιου τύπου μαζικές συγκεντρώσεις όπου δεν τηρείται κανένα μέτρο ασφαλείας.

Προς αποφυγή παρερμηνειών και παρεξηγήσεων, πηγές από την  ΕΛΑΣ διευκρίνιζαν ότι  η εν λόγω απόφαση δεν σχετίζεται με την παρουσία πολιτών σε εμπορικά σημεία, καταστήματα κ.λπ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ