today-is-a-good-day
22.2 C
Athens

Μ.Κριθαρίδης: Προσβολή για τον πολιτισμό μας η κατάσταση στο Καρά Τεπέ

Οξύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης, την οποία κατηγορεί ότι η αντιμετώπιση των προσφύγων και μεταναστών στο Καρά Τεπέ «συνιστά πραγματική προσβολή στον πολιτισμό μας», εξαπέλυσε με σημερινή δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης.

Στη δήλωση τονίζεται ότι «η κατάσταση που επικρατεί στη νέα Μόρια, το Καρά Τεπέ, είναι απάνθρωπη και ντροπιαστική για την Ελλάδα και την Ευρώπη». Προσθέτει ότι «οι εικόνες με τα προσφυγόπουλα, τους ηλικιωμένους, τις γυναίκες και τα παιδιά που πνίγονται στις λάσπες και παγώνουν στο κρύο και το χιόνι, είναι γροθιά στο στομάχι για κάθε άνθρωπο που πιστεύει στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις αξίες της ανθρωπότητας».

Για την κυβέρνηση ο κ. Κριθαδίδης αναφέρει ότι «η αντιμετώπιση αυτή των προσφύγων και μεταναστών συνιστά την πραγματική προσβολή στον πολιτισμό μας και είναι αδιανόητο η κυβέρνηση να πανηγυρίζει για αυτό το μισανθρωπισμό που την κατατάσσει επισήμως ως ακροδεξιά, ρατσιστική και ξενοφοβική».

Σημειώνει επίσης ότι «οι αποκαλύψεις για καρκινογόνο μόλυβδο σε συνδυασμό με τις αστείες δικαιολογίες του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μηταράκη και τα όσα διαρκώς αποκαλύπτονται για τις παράνομες επαναπροωθήσεις και τη συμμετοχή της Frontex, ξεσκεπάζει αυτό το τεράστιο έγκλημα που πραγματοποιείται στη Λέσβο».

Καταλήγοντας στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 θέτει σειρά ερωτημάτων: «Ως πότε θα ανεχόμαστε αυτή την αθλιότητα με όρους κανονικότητας κιόλας; Ως πότε η ΕΕ θα κάνει τα στραβά μάτια στα εγκλήματα που διαπράττονται και τα οποία τόσες οργανώσεις και τόσοι δημοσιογράφοι καταδεικνύουν; Πρέπει κάποια στιγμή να σπάσουμε και αυτό το πέπλο της σιωπής και της απανθρωπιάς».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ