today-is-a-good-day
22.2 C
Athens

Αποσύρθηκε η AstraZeneca από την συζήτηση με την Ε.Ε. για τα εμβόλια

Η AstraZeneca αποσύρθηκε από τη σημερινή συζήτηση για τα εμβόλια, όπως ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος στο ΑΜΠΕ. Αυτή θα ήταν η τρίτη κατά σειρά συζήτηση προκειμένου να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει με τις παραδόσεις προς τα κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε ότι η Ε.Ε. επιμένει στο να επιστρέψει η εταιρεία στις συνομιλίες έτσι ώστε να δώσει τις εξηγήσεις που έχουν ζητηθεί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico η ακύρωση της προγραμματισμένης συνάντηση με την Ε.Ε. ακολουθεί τη συνέντευξη του Διευθύνοντα Σύμβουλο της AstraZeneca, Pascal Soriot την Τρίτη το βράδυ, στην οποία επέμεινε ότι η εταιρεία δεν είχε συμβατική υποχρέωση, αλλά μάλλον μια «καλύτερη προσπάθεια» για να εφοδιάσει την Ε.Ε. με το εμβόλιό της.

Αντί της συνάντησης, η εταιρεία θα απαντήσει γραπτώς στο αίτημα της Ευρωπαίας Επιτρόπου Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου για περισσότερες πληροφορίες, ανέφερε ο αξιωματούχος της Επιτροπής. Η AstraZeneca δεν επιβεβαίωσε αμέσως αυτό το σχέδιο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαιτεί περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προβλεπόμενη μείωση κατά 60% των παραδόσεων της Ε.Ε. το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Αξιωματούχος της Κομισιόν ανέφερε, σύμφωνα με το Politico, ότι η εταιρεία είχε πράγματι συμφωνία «βέλτιστης προσπάθειας» σχετικά με τις παραδόσεις, αλλά υπέγραψε συμφωνία προαγοράς που περιελάμβανε την υποχρέωση ότι η εταιρεία έχει την κατασκευαστική ικανότητα να παραδίδει τις δόσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ