today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Τι αλλάζει σε βαθμούς και απουσίες για Γυμνάσια και Λύκεια

Νέα εγκύκλιο για τα σχολεία σχετικά με τη βαθμολόγηση και τις απουσίες των μαθητών γυμνασίων και λυκείων, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η απόφαση, η βαθμολόγηση δεν θα γίνει εάν αποδεδειγμένα και δικαιολογημένα οι διδάσκοντες δεν διαθέτουν επαρκή στοιχεία για την αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Ανάλογη  απόφαση αναμένεται και για τις απουσίες των μαθητών, κάτι το οποίο θα εξεταστεί όταν ολοκληρωθεί το Β ́ Τετράμηνο.

Τι αλλάζει σε βαθμολογίες και απουσίες σύμφωνα με την εγκύκλιο:

Κατόπιν ερωτημάτων που αφορούν στη φοίτηση μαθητών/τριών και στην κατάθεση βαθμολογίας Α ́ Τετραμήνου στις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια, ΓΕ.Λ. ΕΠΑ.Λ.,Ειδικά Γυμνάσια, Ειδικά Λύκεια, Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια-Λύκεια), σας ενημερώνουμε για τα εξής:

* Η καταχώριση των απουσιών γίνεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και ο χαρακτηρισμός της φοίτησης των μαθητών/τριών θα εξετασθεί κατά το τέλος του Β ́ Τετραμήνου.

* Για μάθημα ή κλάδο μαθήματος που για οποιονδήποτε λόγο ενδεχομένως διδάχθηκε λιγότερο από δέκα (10)ώρες, δύναται να μην κατατεθεί βαθμολογία εάν αποδεδειγμένα και δικαιολογημένα οι διδάσκοντες δεν διαθέτουν επαρκή στοιχεία για την αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών/τριών, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Δείτε την εγκύκλιο ΕΔΩ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ