today-is-a-good-day
18.6 C
Athens

Αγωγή Αλ.Τσίπρα σε Παπαχρήστο και Κουρτάκη

Δύο αγωγές του Αλέξη Τσίπρα κατά των δημοσιογράφων Γιώργο Παπαχρήστο και Γιάννη Κουρτάκη, επιδόθηκαν νωρίτερα ζητώντας την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους 1 εκατομμύριο ευρώ ως ηθική βλάβη για τα δημοσιεύματα σχετικά με την εξοχική κατοικία που μισθώνει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο Σούνιο.

Συγκεκριμένα πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία προχωρεί στο επόμενο στάδιο που έχει ως αποτέλεσμα την άσκηση των δύο αγωγών με αίτημα ενός εκατομμυρίου (1.000.000) ευρώ, για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης από την παράνομη προσβολή της προσωπικότητας, της τιμής και της υπόληψης του, την οποία οι δύο δημοσιογράφοι και οι εργοδότες τους, παράνομα και υπαίτια προκάλεσαν με τις αναληθείς και συκοφαντικές δηλώσεις κι αναρτήσεις τους ηλεκτρονικά, δια του Τύπου αλλά και τηλεοπτικά.

Ο Γιάννης Κουρτάκης σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει: «Πριν από λίγο μου επιδόθηκε αγωγή του Αλέξη Τσίπρα, με την οποία ζητά 1 εκατ. ευρώ. Πέραν των όσων ισχυρίζεται ο τέως πρωθυπουργός, έχει ιδιαίτερη σημασία και ο Δικηγόρος που επέλεξε. Είναι ο Γιάννης Μαντζουράνης. Να του προτείνω και μάρτυρα; Μίμη Παπαγγελόπουλο».

Για το ίδιο θέμα έκανε ανάρτηση στο Twitter και ο Γιώργος Παπαχρήστου ο οποίος αναφέρει: “Αγωγή του κ Τσίπρα παρέλαβα πριν λίγο. Απαιτεί 1 εκατ. ευρώ με αφορμή όσα είπα και έγραψα, για τη βίλα του 500άρικου στο Σούνιο. Λυπάμαι που δεν το καταλαβαίνει, αλλά με εκβιασμούς,απειλές, εκφοβισμούς και αγωγές δεν πρόκειται να πείσει την κοινωνία…”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ