today-is-a-good-day
22.2 C
Athens

Έκτος σκόρερ στην ιστορία των Μπακς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι για ακόμη μια φορά ο κορυφαίος της ομάδας, το Μιλγουόκι επικράτησε της Ατλάντα με 129-115 και βελτίωσε το ρεκόρ του σε 10-6, που το φέρνει στη δεύτερη θέση της Ανατολικής Περιφέρειας, πίσω μόνο από τη Φιλαδέλφια (12-5).

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έφτασε πολύ κοντά στο triple double αφού ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 27 πόντους (9/11 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 9/15 βολές), 14 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 1 μπλοκ σε 36 λεπτά συμμετοχής.

Μάλιστα ο Αντετοκούνμπο ξεπέρασε τους 11.000 πόντους με τη φανέλα των Μπακς (11.007) και ανέβηκε στην 6η θέση της σχετικής λίστας ξεπερνώντας τον Μαρκίς Τζόνσον.

Πολύ καλοί ήταν επίσης οι Μπόμπι Πόρτις με 21 πόντους και Κρις Μίντλετον με 19 ενώ δεν αγωνίστηκε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο.

«Ελπίζω κάποια μέρα να γίνω ο πρώτος σκόρερ των Μπακς»

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο «Greek Freak» δήλωσε τα εξής: «Με χρέωσαν με παράβαση 10 δευτερολέπτων σε μία βολή, προσπάθησα να κάνω τη ρουτίνα μου, δεν υπάρχει και κανένας στο γήπεδο, υπάρχει ένας κανόνας που λέει ότι οι αντίπαλοι δεν πρέπει να σου μιλούν, να αλλάζουν πλευρές, είναι κρίμα, αλλά δεν θα παραπονεθώ! Ο διαιτητής σφύριξε την παράβαση, δεν έχει και κάποια σημασία, όλα καλά.

Δεν σηκώσαμε το πόδι από το γκάζι, έβαλαν δύσκολα σουτ οι αντίπαλοι, έκαναν πολύ καλό β’ μέρος. Προσπαθήσαμε να τους σταματήσουμε, αλλά ήταν εξαιρετικοί στο δεύτερο μέρος. Στο πρώτο δωδεκάλεπτο τους κρατήσαμε στους 15 πόντους, μετά έβαλαν τα σουτ. Θα πρέπει να ζήσουμε με αυτό.

Ο Τόρι Κρεγκ ήταν πολύ καλός, ήταν συγκεντρωμένος και επιθετικός, έπαιξε λες και δεν έλειψε ποτέ. Στην προπόνηση πάντα μαρκάρει τον καλύτερο παίκτη, κάνει τα πάντα, τον έχουμε ανάγκη, έχουμε ανάγκη τη σκληράδα του στην άμυνα και την σωστή απόφαση στην επίθεση. Θα τον χρειαστούμε πολύ στη συνέχεια.

Όσο για το επίτευγμά μου, προφανώς είναι κολακευτικό να προσπερνάω έναν σπουδαίο παίκτη σαν τον Μάρκες Τζόνσον, δείχνει ότι η δουλειά έχει αποτελέσματα. Τώρα μπορώ να πάω σπίτι και να πω στον γιο μου ότι το κατάφερα αυτό απόψε! Στο τέλος της ημέρας ο στόχος μου είναι να συνεχίσω να βελτιώνομαι. Θέλω να διασκεδάζω και να βοηθώ τους συμπαίκτες μου, να είμαι ανταγωνιστικός κάθε βράδυ. Ελπίζω κάποια μέρα να γίνω το νούμερο ένα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ