today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Αλκ.Βατόπουλος: Απαραίτητη η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας

Θα παραμείνει το μέτρο της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, διεμήνυσε, ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, σημειώνοντας πως το μέτρο θα παραμείνει.

Όπως είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «με την απαγόρευση το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ελαττώνεις τις ευκαιρίες του ιού, ελαττώνεις τον μη αναγκαίο συνωστισμό».

Για τη μετάλλαξη του κορωνοϊού, ο καθηγητής ανέφερε πως μεταδίδεται πιο εύκολα αλλά δεν είναι πιο επικίνδυνη. Μάλιστα, επεσήμανε πως η εμφάνιση της μετάλλαξης κάνει πιο σημαντική την τήρηση των μέτρων.

Αναφορικά με την εστίαση είπε πως αργεί το άνοιγμα της και ότι αυτό θα το καθορίσει το πώς θα πάει η επιδημία και το λιανεμπόριο.

Ο κ. Βατόπουλος σημείωσε πως την Παρασκευή θα αποφασίσουν για το άνοιγμα των γυμνασίων και λυκείων, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για τις μετακινήσεις για τα χιονοδρομικά κέντρα. «Φοβάμαι τις μετακινήσεις για τα χιονοδρομικά κέντρα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ανέφερε πως μπορεί να απελευθερωθεί άμεσα ψάρεμα και κυνήγι, όμως δεν μπορεί να επιτραπεί ακόμα η μετακίνηση από νομό σε νομό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ