today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Κ.Μπακογιάννης: Να κερδηθεί το διπλό «στοίχημα» οικονομίας και δημόσιας υγείας

Έκκληση να συμβάλλουν όλοι για να κερδηθεί το διπλό «στοίχημα» της στήριξης της οικονομίας και της διασφάλισης της δημόσιας υγείας με τη σημερινή επανεκκίνηση του λιανεμπορίου, απηύθυνε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Μπακογιάννης χαρακτήρισε τη σημερινή «μια καλή μέρα για την Αθήνα» και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τα μέτρα θα τηρηθούν απ΄όλους. Ο κ. Μπακογιάννης, απαντώντας και σε αναφορές των επικεφαλής της αντιπολίτευσης, τόνισε ότι ο Δήμος Αθηναίων «ξεπερνώντας ακόμη και τις αρμοδιότητες του» συμβάλλει «όσο το δυνατόν περισσότερο να κρατηθούν η πόλη και οι επιχειρήσεις όρθιες» υπενθυμίζοντας τις μειώσεις και απαλλαγές τελών αλλά και το πρόγραμμα ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ για μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες της πόλης.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης», Νάσος Ηλιόπουλος ζήτησε την παρέμβαση του Δήμου προς τους αρμόδιους κρατικούς φορείς για πύκνωση των δρομολογίων των μέσων μαζικής μεταφοράς. Ο επικεφαλής της «Λαικής Συσπείρωσης», Νίκος Σοφιανός ζήτησε τη διεξαγωγή ειδικής συζήτησης για την στήριξη των επιχειρήσεων και συγκεκριμένο σχέδιο.

Ο κ. Μπακογιάννης αναφερόμενος στην πρόσθεση παρατάξεων της αντιπολίτευσης για έκδοση ψηφίσματος ενάντια στη θέσπιση αστυνομικού σώματος για τα Πανεπιστήμια, σημείωσε ότι είναι η «πολλοστή φορά που επιχειρείται η μεταφορά της κεντρικής πολιτικής σκηνής στο Δημοτικό Συμβούλιο». «Στη συγκεκριμένη στιγμή μάλιστα», πρόσθεσε, «επιχειρείται να μεταφερθούν ιδεοληψίες, δόγματα και κυρίως να μεταφέρουμε το χθες στο σήμερα και πολύ περισσότερο στο αύριο». Ο κ. Μπακογιάννης εξέφρασε τη διαφωνία του ιδίου και της παράταξης του με την έκδοση τέτοιου ψηφίσματος και κάλεσε όλους να εστιάσουν «στη δουλειά που έχουμε να κάνουμε στην πόλη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ