today-is-a-good-day
21.1 C
Athens

Η Σοφία Μπεκατώρου και ο ξερολισμός των social media…

Ολόκληρο του πανελλήνιο είναι συγκλονισμένο από την ώρα που η Σοφία Μπεκατώρου προχώρησε στη φοβερή καταγγελία της. Το σοκ της ελληνικής κοινωνίας είναι απόλυτα λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι με τη θαρραλέα αποκάλυψη της ολυμπιονίκου μας άνοιξε ένα κοινωνικό απόστημα που δυστυχώς φαίνεται πως έχει αρκετό βάθος.

Tου Νίκου Στέφου

Απόλυτο λογικό είναι επίσης να κυριαρχεί αυτό το θέμα όχι μόνο στην επικαιρότητα αλλά και στα social media με τον κόσμο να εκφράζει τον αποτροπιασμό του για την εγκληματική αυτή ενέργεια. Εκείνο όμως που δεν θεωρώ απόλυτα λογικό είναι να βγαίνουν στο facebook ή στο twitter κάποιοι και να γράφουν απερίγραπτα πράγματα χωρίς να γνωρίζουν την υπόθεση και χωρίς να έχουν στη διάθεσή τους περιστατικά και στοιχεία.

Δεν υποστηρίζω φυσικά ότι η γυναίκα λέει ψέματα. Όμως ειλικρινά αναρωτιέμαι με ποιο δικαίωμα όλοι εμείς οι απλοί πολίτες σπεύδουμε να δικάσουμε με τόση ευκολία και να καταδικάσουμε με τόση επιπολαιότητα πριν καν μιλήσει η ελληνική δικαιοσύνη που είναι η μόνη αρμόδια να κρίνει τον όποιο ένοχο! Αυτό, είτε μας αρέσει είτε όχι, μόνο η ελληνική δικαιοσύνη δικαιούται να το κάνει. Σε ένα δημοκρατικό καθεστώς που σέβεται τους θεσμούς και κατ’ επέκταση τον εαυτό του, μόνο η δικαιοσύνη επιτρέπεται να δικάσει και να καταδικάσει τον ένοχο με όποια ποινή προβλέπει ο νόμος όχι μόνο για αυτό το ειδεχθές έγκλημα αλλά και για όλα τα εγκλήματα…

Εδώ όμως έχει ήδη απονεμηθεί η “δικαιοσύνη” από τους “δικαστές” των social media και άντε ο κάθε καταγγελλόμενος να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας!
Θα μου πείτε, μα καλά να μην πει ο κόσμος την άποψή του; Να την πει. Αλλά αν αφορούσε μόνο αυτή την περίπτωση, άντε και κάποιες σκόρπιες, να δώσεις τόπο στην οργή! Όμως το απαράδεκτο φαινόμενο του ξερολισμού έχει πάρει πια διαστάσεις στα social media! Είτε στο facebook είτε στο twitter – το χειρότερο δε είναι ότι στο twitter αρκετοί σχολιάζουν χυδαία καλυμένοι με ψευδώνυμο – χρήστες εκφράζουν άποψη κουνώντας το δάχτυλο επί παντός επιστητού χωρίς να έχουν σχέση με το αντικείμενο και χωρίς να διαθέτουν τη μόρφωση, την ειδίκευση ή έστω τις γνώσεις του θέματος.

Και όμως μιλούν με τόση βεβαιότητα και με τόσο περισπούδαστο ύφος που πραγματικά εκπλήσσεσαι για το πού βρίσκονταν εξαφανισμένοι εδώ και χρόνια τόσοι πολλοί ανακριτές, δικαστές, δημοσιογράφοι, διπλωμάτες, αστυνομικοί, οικονομολόγοι, αρχιτέκτονες, δικηγόροι και άλλοι”θεράποντες” διαφόρων επαγγελμάτων και βρέθηκαν ξαφνικά στους “ναούς” των social media!

Κακά τα ψέματα, όλο αυτό είναι ένα άκρως εκφυλιστικό σύμπτωμα των σύγχρονων κοινωνιών που απαντάται όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου. Σύμπτωμα δυστυχώς εκφασισμού των κοινωνιών με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την προοπτική επιβίωσης του δημοκρατικού πολιτεύματος…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ