today-is-a-good-day
20.8 C
Athens

1821- 2021: 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Όλη η γιορτή σε ένα κουτί!

Μια επέτειος – σταθμός. Μια ευκαιρία να αναστοχαστούμε, να αναζητήσουμε τις ρίζες μας, να γνωρίσουμε καλύτερα την ιστορία του Έθνους μας αλλά και να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στους ήρωες αγωνιστές! Μια αφορμή να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν, έναντι των μελλοντικών γενεών, για να εξασφαλιστεί η εθνική συνέχεια, η περηφάνεια και η τιμή!
Στην επέτειο των δύο αιώνων από το ξεκίνημα της Εθνικής Παλιγγενεσίας είναι λογικό το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στην ίδρυση του νεότερου ελληνικού κράτους. Η Ελλάδα, όμως, είναι μία και ενιαία, με ιστορία χιλιάδων ετών. Η ιστορική της πορεία ξεκινά από τους αρχαίους χρόνους και συνεχίζεται έως τις μέρες μας. Διαπερνά τον Κυκλαδικό, τον Μινωικό και τον Μυκηναϊκό πολιτισμό. Οι Έλληνες περηφανευόμαστε για την κλασική αρχαιότητα και τις αξίες της, που έδωσε τα φώτα του πολιτισμού σε όλο τον κόσμο. Είμαστε απόγονοι των αγωνιστών της Σαλαμίνας, των Θερμοπυλών, του Μαραθώνα, του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αναφερόμαστε με τιμή στους ελληνιστικούς χρόνους και στη χιλιόχρονη βυζαντινή αυτοκρατορία. Κλίνουμε με σεβασμό την κεφαλή στους προγόνους μας και για όλους τους άλλους αγώνες που έδωσαν για ελευθερία στους Βαλκανικούς πολέμους, στον Μακεδονικό Αγώνα, στη Μικρασία, στους δύο Παγκοσμίους πολέμους…
Για να αξιολογήσουμε το μεγαλείο του επαναστατικού αγώνα του 1821 και των θυσιών του ελληνικού λαού πρέπει να καταρτιστούμε, να μελετήσουμε, να ανατρέξουμε στις πηγές. Για τον λόγο αυτό ετοιμάσαμε μια πολυτελή κασετίνα που περιέχει πολύτιμους οδηγούς σε αυτό το ταξίδι αυτοαναφορικότητας και εθνικής αυτοσυνειδησίας. Πολυτελείς εκδόσεις, επιμελημένες από παιδαγωγούς και ιστορικούς, με τη ζωή των ηρώων, ανδρών και γυναικών, γνωστών και προβεβλημένων αλλά και πιο αφανών, με την ένδοξη προσφορά τους στο έθνος, αλλά και τα πάθη και τα λάθη τους, τις προσωπογραφίες τους, το ιστορικό τους υπόβαθρο. Με χάρτες, ημερομηνίες, ιστορικές μάχες, αναλύσεις των σημαντικών παραμέτρων της Επανάστασης. Με ιστορίες και αφηγήσεις, γνωμικά και ρήσεις τους. Με πληροφορίες, ντοκουμέντα, κείμενα της εποχής. Με τον Ύμνο στην Ελευθερία και τον Θούριο. Αλλά και με έργα τέχνης που απεικόνισαν την Επανάσταση, τον Φιλελληνισμό, τα μαρτυρικά ολοκαυτώματα.
Η συλλεκτική αυτή κασετίνα είναι ένα σεντούκι μνήμης, ευθύνης και τιμής. Ένας αληθινός θησαυρός που δεν πρέπει να λείπει από καμιά βιβλιοθήκη. Είναι η κληρονομιά των πατέρων και μητέρων του έθνους μας. Είναι μια παρακαταθήκη ελευθερίας και γενναιότητας. Γιατί όπως λέει ο Θουκυδίδης στον Επιτάφιο «το εύδαιμον το ελεύθερον, το δ᾽ ελεύθερον το εύψυχον». Κι αν θέλουμε να είμαστε ευτυχισμένοι, πρέπει να είμαστε ελεύθεροι, επομένως γενναίοι!
Η συλλεκτική κασετίνα “Όλη η γιορτή σε ένα κουτί” κυκλοφορεί στα ελληνικά και στα αγγλικά.
Μια μοναδική πρόταση δώρου για όλους τους Έλληνες απανταχού της γης.
Ειδικές τιμές για σχολεία, φορείς, συλλόγους, μητροπόλεις κλ.π.
Eκδόσεις Εν Πλω
Χαρ.Τρικούπη 6-10, Αθήνα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 32 26 343

H κασετίνα περιέχει:

1. ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ’21, της Αγγελικής Μαστρομιχαλάκη και του Παντελή Ζούρα. Ένα πολυτελές βιβλίο – λεύκωμα με 42 ηρωικές μορφές του αγώνα που έδωσαν ως και το αίμα τους για την πατρίδα!

2. XAIΡE, Ω ΧΑΙΡΕ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!, ΤΟ 1821 ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ, των φιλολόγων Φλώρας Βγόντζα και  Ελένης-Φιλοθέης Καλαθά. Ένα συνοπτικό οδοιπορικό από την έναρξη της επανάστασης (1821) έως την ίδρυση του πρώτου Ελληνικού κράτους (1830), με αναφορές στα σημαντικότερα πρόσωπα και γεγονότα.
Περιλαμβάνεται το ποίημα του Διονυσίου Σολωμού «Ύμνος εις την Ελευθερίαν» (Εθνικός ύμνος), όπως επίσης και ο Θούριος, το ποιητικό έπος του Ρήγα Φεραίου που ενέπνευσε του αγωνιστές του 1821 και αφύπνισε ολόκληρη την Ευρώπη.

3. ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2021. Ημερήσια ατζέντα όπου σε κάθε μέρα από τις 365 του χρόνου, υπάρχει μία αναφορά σε μια μεγάλη μάχη των Ελλήνων, μία παραπομπή σε ένα σημαντικό γεγονός εκείνης της εποχής, μία ρήση κάποιου Έλληνα αγωνιστή ή Ευρωπαίου συμμάχου ή αντιπάλου αλλά και η θυσία κάποιου ή κάποιων που πρέπει να θυμόμαστε και να τιμούμε.

4. ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821, βιβλίο ζωγραφικής για παιδιά με ζωγραφικά έργα του Σπύρου Ζαχαρόπουλου.

5. ΔΩΡΟ το CD “20 τραγούδια για την πατρίδα”, με την παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ