today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Τ.Ερντογάν: Είμαι θετικός σε συνάντηση με τον Κ.Μητσοτάκη 

Θετικός σε ένα διάλογο με την Ελλάδα εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν,  υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sabah ο κ. Ερντογάν δήλωσε πως “συνεχίζονται τόσο οι διμερείς οι επαφές μας, όσο και η υπόλοιπη επικοινωνία μας. Σε όλες αυτές τις επαφές το θέμα της συνάντησης με την Ελλάδα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι κάτι που το αντιμετωπίζουμε θετικά. Είπαμε ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε”.

Ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε επίσης στους S-400 τονίζοντας πως καμία χώρα δεν μπορεί να καθορίσει τα βήματά της Τουρκίας σε ζητήματα που αφορούν την αμυντική βιομηχανία της χώρας. Θα έχουμε συνομιλίες με τη Ρωσία στο τέλος του μήνα, πρόσθεσε.

«Δεν ξέρουμε τι θα πει η κυβέρνηση Μπάιντεν σ’ αυτό το στάδιο. Παρότι έχουμε πληρώσει μία σημαντική αμοιβή για τα F-35, τα F-35 εξακολουθούν να μην μας έχουν δοθεί. Αυτό είναι μια σοβαρή αδικία που έκαναν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε έναν σύμμαχο στο ΝΑΤΟ», δήλωσε.

«Ελπίζω ότι, αφού διεξαγάγουμε συνομιλίες με τον Μπάιντεν καθώς αναλαμβάνει καθήκοντα, θα κάνουμε πολύ πιο θετικά βήματα και θα το βάλουμε αυτό ξανά σε πορεία», κατέληξε ο Τούρκος πρόεδρος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ