Κυκλοφορία επετειακών προϊόντων με το σήμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Greece 2021 Facebook page

Την κυκλοφορία των επίσημων, αναμνηστικών, επετειακών προϊόντων με το σήμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» ανακοίνωσαν σήμερα η πρόεδρος της Επιτροπής, Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και οι εκπρόσωποι της εταιρίας «Διακάκης Εισαγωγική ΑΕ», αποκλειστικός αδειούχος της κατηγορίας των χαρτοσχολικών, που αναδείχθηκε μετά από δημόσιο ανοιχτό διαγωνισμό, τον οποίο διηνήργησε η Επιτροπή.

Τα αυθεντικά αναμνηστικά, στα οποία περιλαμβάνονται χαρτοσχολικά είδη, τσάντες, παγούρια, κούπες, ημερολόγια και πολλά άλλα, διαθέτουν διακριτικό και μοντέρνο σχεδιασμό, είναι διακοσμημένα με τα σχέδια και το σήμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», καθώς και με σύμβολα και πρόσωπα της Επανάστασης, και στοχεύουν στη μεγαλύτερη δυνατή προβολή του εορτασμού των 200 ετών μετά την Επανάσταση. Σε ορισμένα, μάλιστα, εξ αυτών προβάλλονται και φράσεις μεγάλων ηρώων του 1821, όπως η περίφημη φράση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη «Οι Έλληνες είναι τρελλοί, αλλά έχουν Θεόν φρόνιμον».

«Μετά την ανακοίνωση της δημόσιας προκήρυξης του ανοιχτού διαγωνισμού της Επιτροπής, αποφασίσαμε να ανταποκριθούμε άμεσα, υποβάλλοντας σχετική πρόταση. Όχι απλώς στο πλαίσιο μίας επιχειρηματικής πρωτοβουλίας, αλλά και γιατί θελήσαμε να γίνουμε μέρος αυτής της σημαντικής επετείου των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση», ανέφερε ο κ. Μάριος Διακάκης και πρόσθεσε: «Ήρθαμε σε επαφή με εταιρίες διακίνησης ελληνικών προϊόντων, ελληνικούς συλλόγους και προξενεία σε όλον τον κόσμο για να φτάσουν τα προϊόντα μας σε όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες, όπου υπάρχουν Έλληνες».

«Χαιρόμαστε πολύ που μας δόθηκε η ευκαιρία να συμβάλουμε με αυτόν τον τρόπο στην προβολή και την περαιτέρω ανάδειξη αυτής της σπουδαίας επετείου για την Ελλάδα», σημείωσε η κ. Ειρήνη Διακάκη.

«Τα αναμνηστικά αυτά προβάλλουν τα μηνύματα της επετείου των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση, μίας μοναδικής επετείου για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, μέσα από την απεικόνιση των συμβόλων και των ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης, αλλά και μέσα από φράσεις που αναδεικνύουν αξίες, όπως η μαχητικότητα και η ανθεκτικότητα, που συνόδευσαν την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας», τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής και συμπλήρωσε: «Εκτός από τον αναμνηστικό τους χαρακτήρα, η απόκτηση αυτών των προϊόντων αποτελεί έναν ακόμη τρόπο να συμμετέχουμε στο κλίμα της μεγάλης εθνικής μας επετείου. Να την αναδείξουμε, να τη διαδώσουμε και να την κρατήσουμε όλοι μας, ενήλικες και παιδιά, στη μνήμη μας για πάντα».

«Είναι, επίσης, και ένας από τους τρόπους, μέσα από τους οποίους η Επιτροπή φιλοδοξεί να υλοποιήσει ακόμη περισσότερες επετειακές δράσεις και εκδηλώσεις, καθώς, όπως, γνωρίζετε, δεν λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση. Τα έσοδα, λοιπόν, που αναλογούν στην Επιτροπή από τη διάθεση αυτών των προϊόντων θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση εκδηλώσεων. Και όσα περισσότερα έσοδα θα έχουμε, τόσες περισσότερες δράσεις θα πραγματοποιηθούν» κατέληξε η κ. Αγγελοπούλου.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα επετειακά προϊόντα και τα σημεία πώλησής τους μπορείτε να επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο στην ιστοσελίδα της Επιτροπής: https://www.greece2021.gr/diafaneia-logodosia/anamnistika-proionta

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο της ανακοίνωσης της κυκλοφορίας των επετειακών προϊόντων της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».