today-is-a-good-day
15.2 C
Athens

Γ.Βαρουφάκης προς Κ.Μητσοτάκη: Θα φύγετε βράδυ

“Έχει σημασία τις επόμενες ημέρες οι εμβολιασμοί να φθάσουν τις 40- 50 χιλιάδες την ημέρα για να σωθούν ζωές” δήλωσε, κατά τη δευτερολογία του ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Μάλιστα, για τον λόγο αυτό ζήτησε από την κυβέρνηση να επισπεύσει τις διαδικασίες για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Ωστόσο, ο κ. Βαρουφάκης εξέφρασε τις αμφιβολίες του για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, υγειονομικών και οικονομικών προβλημάτων. Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 επανέλαβε τις προτάσεις του και ιδιαίτερα την ανάγκη να καταργηθεί το πρόγραμμα «Ηρακλής» και απευθυνόμενος και πάλι στον κ. Μητσοτάκη είπε “ξέρω ότι έχετε φίλους στα αρπακτικά ταμεία, αλλά το θέμα είναι τι θα αφήσετε πίσω σας αν και νομίζω ότι θα φύγετε βράδυ”.

Στο υπόλοιπο μέρος της δευτερολογίας του, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε στην κριτική του πρωθυπουργού για το πρώτο εξάμηνο του 2015. Ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι “η χώρα πτώχευσε το 2010 και το 2015 ήταν απλώς στον πάτο, όπου την έριξε η ΝΔ, και για τον λόγο αυτό ο ελληνικός λαός εξέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ”.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 ανέφερε επίσης ότι “η χρεοκοπία συνεχίζεται και σήμερα” και επανέλαβε την πρότασή του, η βουλή να ανοίξει το φάκελο της χρεοκοπίας και των μνημονίων. “Δεν μπορείτε να λέτε ότι το 2015 βρεθήκαμε στο χείλος της χρεοκοπίας” πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας “Αν δεν ανοίξετε τον φάκελο, εκτίθεστε , γι αυτό σωπάστε γύρω από το θέμα αυτό”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ