today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Ν.Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε μια νέα κοινωνική και οικονομική χρεοκοπία

Η κυβέρνηση «οδηγεί τη χώρα με μεγάλη ταχύτητα σε μια νέα κοινωνική και οικονομική χρεοκοπία», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5».

Την κατηγόρησε επίσης ότι «προσπαθεί με χυδαίο τρόπο να επιρρίψει τις ευθύνες για τις ξεκάθαρα πολιτικές της αποφάσεις στις υγειονομικές εισηγήσεις της επιτροπής λοιμωξιολόγων». Επ’ αυτού αναφέρθηκε «στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης όπου ο κ. Μητσοτάκης μας έλεγε ότι δεν υπάρχουν εισηγήσεις για του Αγ. Δημητρίου και καταλήξαμε στην κυνική ομολογία του κ. Γεωργιάδη πως υπήρχαν εισηγήσεις ειδικών και εισηγήσεις αυτοδιοικητικών παραγόντων». Αναφέρθηκε επιπλέον στη «δήλωση του κ. Κοντοζαμάνη ότι για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ η ευθύνη ανήκει στους γιατρούς».

Ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι κινδυνεύουν 35.000 συμπολίτες μας να χάσουν την πρώτη κατοικία καθώς «ενώ ήδη έχουν κάνει αίτηση για υπαγωγή στο ν. Κατσέλη, οι υποθέσεις τους δεν έχουν εκδικαστεί και μέσα σε μια ασφυκτική ημερομηνία η κυβέρνηση τους ζητά να επανακαταθέσουν έγγραφα, και επανεκκινεί τους πλειστηριασμούς». «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξασφαλίσει ότι θα υπάρξει κοινωνική πίεση γύρω από το ζήτημα», είπε, προσθέτοντας ότι «όπως κερδίσαμε μέσα από την κοινωνική πίεση να παγώσει ο πτωχευτικός και να ψηφίσει η κυβέρνηση τα φάρμακα για τους χαμηλοσυνταξιούχους, τώρα πρέπει να κερδίσουμε άλλη μια νίκη για να μην χάσουν 35.000 συμπολίτες μας το σπίτι τους μέσα στην κρίση».

Σχολιάζοντας τη χθεσινή συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη, είπε ότι «για ακόμη μια φορά ο πρωθυπουργός αποδείχθηκε ανίκανος να κάνει την αυτοκριτική του» και ότι η κυβέρνηση «δυστυχώς βρίσκεται μακριά από την πραγματικότητα». Πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός «είχε το θράσος να πει το ανατριχιαστικό, ότι η Ελλάδα θα είναι από τις κερδισμένες χώρες της πανδημίας, όταν σε δυόμιση μήνες μετράμε πάνω από 4.600 νεκρούς, όταν έχουμε τη  4η χειρότερη ύφεση στην ευρωζώνη το 9μηνο, και όταν είμαστε η δεύτερη χώρα στη μεγαλύτερη απώλεια εισοδήματος». Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε μεταξύ άλλων ότι απαιτούνται μαζικά τεστ, επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χωρους εργασίας που έχουν καταστεί εστίες υπερμετάδοσης». Σημείωσε μεταξύ άλλων ότι τα περιοριστικά μέτρα δεν μπορούν να δουλέψουν χωρίς ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και μέτρα οικονομικής στήριξης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αρνήθηκε τις σχετικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ