today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ σε γραμματόσημα των σουηδικών ταχυδρομείων

Το πρόσωπο της ακτιβίστριας για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ για μια σειρά γραμματόσημων, που θα κυκλοφορήσει από τα σουηδικά ταχυδρομεία.

Με την πρωτοβουλία αυτή, η Γκρέτα Τούνμπεργκ ακολουθεί σειρά διάσημων προσωπικοτήτων της Σουηδίας, από την Γκρέτα Γκάρμπο έως τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, που παρουσιάστηκαν στα γραμματόσημα της χώρας τους.

Τα γραμματόσημα θα πωλούνται από τα PostNord -από αύριο- και σε αυτά θα εμφανίζεται η νεαρή ακτιβίστρια να φοράει το γνωστό κίτρινο αδιάβροχό της και να στέκεται σε μια βραχώδη ακτή, ενώ αγναντεύει ένα σμήνος πουλιά.

«Ελπίζουμε πως, ως μια μεγάλη εταιρεία, θα μπορέσουμε να ρίξουμε φως στο πολύ σημαντικό ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, με τη βοήθεια ενός μικρού γραμματόσημου», δήλωσε η Κριστίνα Όλοφσντοντερ,  επικεφαλής του τμήματος γραμματόσημων των PostNord.

Μερικά εκατομμύρια γραμματόσημα θα κυκλοφορήσουν, σύμφωνα με την ίδια, η οποία πρόσθεσε:

«Θα υπάρχουν πολλές Γκρέτα να κυκλοφορούν».

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έγινε ευρέως γνωστή το 2018, όταν άρχισε να μην πηγαίνει στο σχολείο της προκειμένου να διαδηλώσει, μονάχη, μαζί με ένα αυτοσχέδιο πλακάτ, έξω από το σουηδικό κοινοβούλιο στη Στοκχόλμη, απαιτώντας η κυβέρνησή της να αναλάβει δράση για την κλιματική αλλαγή.

Μέσα σε μήνες, περισσότεροι από 2 εκατομμύρια μαθητές σε 135 χώρες ένωσαν τις φωνές τους με την Τούνμπεργκ, συμμετέχοντας στην εκστρατεία “School strike for the climate”.

Το 2019, η ακτιβίστρια ανακοίνωσε ότι θα απέχει από τα μαθήματά της για έναν χρόνο, με στόχο να διασχίσει την υφήλιο οδικώς, σιδηροδρομικώς και από τη θάλασσα, όχι όμως αεροπορικώς, με αίτημα την ανάληψη δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής, ένα ταξίδι κατά του οποίου ήρθε αντιμέτωπη με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και εκφώνησε ομιλία στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα.

Το κίνημα της Τούνμπεργκ, Fridays for Future, ενέκρινε τη φωτογραφία στο γραμματόσημο, ωστόσο δεν ενεπλάκη καθόλου στον σχεδιασμό του, επισήμανε ο Όλοφσντοτερ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ