Για «ειρηνικό» αντάρτικο κάνει λόγο η Εκκλησία – Απών ο Αρχιεπίσκοπος από την ορκωμοσία των νέων υπουργών

ΑΠΕ

O Aρχιεπίσκωπος δεν θα παρευρεθεί στην ορκωμοσία του νέου κυβερνητικού σχήματος, καθώς «δεν είθισται να ορκίζει υπουργούς», διεμήνυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, Αθηναγόρας.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ευπρόσδεκτη την ενδεχόμενη επικοινωνία του Αρχιεπισκόπου με τον πρωθυπουργό για το ζήτημα των εκκλησιών τα Θεοφάνια, ωστόσο ερωτηθείς για το εάν ο προκαθήμενος της εκκλησίας θα βρίσκεται στην ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης, ανέφερε πως «δεν είθισται ο αρχιεπίσκοπος να ορκίζει υπουργούς».

Την ορκωμοσία αναμένεται να πραγματοποιήσει ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου.

Mιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο κ.κ. Αθηναγόρας χαρακτήρισε το «αντάρτικο» της εκκλησίας ειρηνικό και ανέφερε πως τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρούνται.

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα γίνουν συμπλοκές στους ναούς. Ανοίγουμε τους ναούς, οι πιστοί που θέλουν να έρθουν να έχουν στο μυαλό τους ότι μπορεί να πληρώσουν πρόστιμο. Δεχόμαστε μια επίθεση και μέσα από την εκκλησία ότι τα έχουμε κάνει πλακάκια με τους εκάστοτε κυβερνώντες. Είμαι έτοιμος να πληρώσω τα 1.500 ευρώ», πρόσθεσε.

«Αφού η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά τηρήσαμε τα μέτρα, γιατί να μην το κάνουμε τώρα;» διερωτήθηκε εμφατικά.