today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Ο Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαριάς βγάζει εκτός εκκλησίας αρνητή του κορωνοϊού (βίντεο)

Μήνυμα ελπίδας εξέπεμψε κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των Χριστουγέννων ο Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαριάς, πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας.

Κατά τη διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης Θείας Λειτουργίας ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς κάλεσε τους πιστούς να μην βγάζουν τη μάσκα του εντός της Εκκλησίας.

Η στάση αυτή του πατρός Φιλίππου στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους τους αρνητές της πανδημίας και των εμβολίων που δυστυχώς βρίσκουν θέση ακόμα και μέσα στους κόλπους της εκκλησίας και δημοσιοποιείται ταυτόχρονα με τον δημόσιο εμβολιασμό του Μητροπολίτη Ναυπάκτου.

Απευθυνόμενος στο ποίμνιό του ανέφερε «Όσοι δε φοράτε μάσκα βγείτε έξω. Σεβόμενοι και τους συνανθρώπους σας και την νομοθεσία».

Μετά από αντιδράσεις κάποιου αρνητή  ενημέρωσε πως οι Ιερείς και οι ψάλτες δε φορούν μάσκα σύμφωνα με τον νόμο για να μπορούν να ψάλουν, λέγοντας:

«Ή φορέστε μάσκα ή βγείτε έξω. Αντιρρησίες θα είστε στο σπίτι σας, όχι εδώ. Εδώ (στην εκκλησία) θα είστε υπάκουοι και σεβαστικοί».

 

Να σημειωθεί ότι ο Αρχιμανδρίτης Φίλιππος, είναι πρωτοσύγκελος στη Μητρόπολη Μεσσηνίας, όπου προΐσταται άλλος ένας φωτισμένος Ιεράρχης, ο π. Χρυσόστομος Σαββάτος ο οποίος με αγωνία έχει αρθρογραφήσει για την ανάγκη τήρησης των μέτρων της πολιτείας κατά του κορωνοϊού.

Ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης Φίλιππος είναι ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Μεσσηνίας.

Χειροτονήθηκε πριν 22 χρόνια στο Περιστέρι και από το 2007 βρίσκεται στην Καλαμάτα καθώς διακονεί στην Ι. Μ. Μεσσηνίας, προσφέροντας παράλληλα σε αυτούς που το έχουν ανάγκη. Έλαβε την εγκύκλιο παιδεία στη Νίκαια του Πειραιά και συνέχισε στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Αθηνών, στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών και στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2013 εισήχθη στο Διαπανεπιστημιακό Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ηθική Φιλοσοφία» από το οποίον έλαβε τον τίτλο Master με Βαθμό «Άριστα».

Ο  Αρχιμανδρίτης Φίλιππος – κατά κόσμον Απόστολο2 – Χαμαργιά2, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 από πατέρα Πειραϊκής και μητέρα Μεσσηνιακής καταγωγής. Από το 2007 διακονεί στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας και έχει τοποθετηθεί ως Προϊστάμενος στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλαμάτας, Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και Υπεύθυνος του Φιλανθρωπικού Έργου.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση με προϋπόθεση αναφοράς στην πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ