today-is-a-good-day
15.2 C
Athens

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Συναισθανόμαστε τη βαρύτητα της αποστολής που αναλαμβάνουμε

Στη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην επιχείρηση «Ελευθερία» αναφέρεται ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, σε ημερήσια διαταγή του.

«Στο πλαίσιο της επιχείρησης “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” θα διαθέσουμε το απαραίτητο δυναμικό, σε προσωπικό, υλικά και μέσα, ώστε να διασφαλίσουμε την έγκαιρη και απρόσκοπτη μεταφορά των εμβολίων στα επιλεγέντα σημεία ανά την Επικράτεια με τάξη, μέθοδο, ασφάλεια και ακρίβεια, προκειμένου εν συνεχεία οι υγειονομικοί φορείς να επιτελέσουν τελεσφόρα το καθήκον τους. Είναι το δικό μας εξαιρετικά κρίσιμο και κομβικό κομμάτι συμμετοχής σε ένα πρωτόγνωρο και κολοσσιαίο εγχείρημα για την οριστική κατανίκηση του κορονοϊού, αυτού του ύπουλου εχθρού που ταλανίζει και φθείρει τους Έλληνες και την Ελλάδα. Με την έναρξη της επιχείρησης «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», καλούμαστε να εντείνουμε ακόμη περισσότερο αυτήν την προσπάθεια μας, συμβάλλοντας με όλες τις δυνάμεις και τις ικανότητές μας στο εθνικό μέτωπο εναντίον ενός εχθρού που για να νικηθεί, απαιτείται η συστράτευση όλων σε πανεθνικό επίπεδο» τονίζει ο κ. Φλώρος.

Και προσθέτει: «Έχουμε πλήρη επίγνωση του τεράστιου μεγέθους του όλου εγχειρήματος και συναισθανόμαστε πλήρως τη βαρύτητα της αποστολής που αναλαμβάνουμε. Καταρτίσαμε και δοκιμάσαμε από κοινού με τις άλλες αρμόδιες κρατικές Αρχές τα επιχειρησιακά σχέδια και από σήμερα ξεκινάμε την εκτέλεση. Έχουμε μπροστά μας έναν επίπονο και απαιτητικό αγώνα δρόμου, είμαι όμως σίγουρος ότι στο τέλος η δύσκολη αυτή προσπάθεια θα στεφθεί από απόλυτη επιτυχία. Είμαι βέβαιος ότι ο αντικειμενικός σκοπός αυτής της επιχείρησης θα επιτευχθεί και σύντομα θα αρχίσουν να φαίνονται τα αποτελέσματα. Αισιοδοξία, οργάνωση, ορθός σχεδιασμός και συντονισμός, και βέβαια σκληρή δουλειά -στοιχεία σύμφυτα με τις Ένοπλες Δυνάμεις- είναι η συνταγή για την επιτυχία. Όλα θα πάνε καλά. Οι Ένοπλες Δυνάμεις στο πλευρό της κοινωνίας, όπως πάντα, χωρίς να αποστούμε βεβαίως, ούτε κατ’ ελάχιστον της κύριας αποστολής μας, όπως απεδείχθη με την επιτυχή διαχείριση των πολλαπλών προκλήσεων που αντιμετωπίσαμε το διαρρεύσαν χρονικό διάστημα, στην πρώτη γραμμή της πανελλήνιας συστράτευσης με υψηλό αίσθημα εθνικής ευθύνης, προκειμένου να υπερασπιστούμε την υγεία, την ασφάλεια και την ευημερία όλων μας. Μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε. Θα βγούμε νικητές και από αυτήν τη δοκιμασία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ