today-is-a-good-day
20.2 C
Athens

Ισραήλ: Τραυματισμοί και συλλήψεις σε επεισόδια κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων εναντίον του πρωθυπουργού

Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε αργά χθες Σάββατο ότι αρκετοί άνθρωποι συνελήφθησαν και άλλοι τραυματίστηκαν σε επεισόδια που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων εναντίον του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ και άλλες πόλεις.

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά στην επίσημη κατοικία του πρωθυπουργού στην Ιερουσαλήμ. Κινητοποιήσεις οργανώθηκαν σε πολλά ακόμη αστικά κέντρα.

Εναντίον του Νετανιάχου, που παραμένει στο αξίωμα παρότι δικάζεται το τρέχον διάστημα για υποθέσεις διαφθοράς, έχουν γίνει επανειλημμένα διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, που δεν σταμάτησαν, παρά την πανδημία.

Συγκρούσεις ανάμεσα σε αντιπάλους και οπαδούς του δεξιού πρωθυπουργού καταγράφηκαν σε διάφορες περιοχές και η αστυνομία προχώρησε σε αρκετές συλλήψεις. Δεν έδωσε πιο συγκεκριμένο απολογισμό.

Εξάλλου, πολλά μέλη των δυνάμεων επιβολής της τάξης συνεπλάκησαν με αρκετές εκατοντάδες ακροδεξιούς που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας στην Ιερουσαλήμ επειδή εκεί είχε μεταχθεί 16χρονος που προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο ενώ προσπαθούσε να ξεφύγει από αστυνομικούς που τον καταδίωκαν.

Ο δεκαεξάχρονος πέταγε νωρίτερα πέτρες εναντίον Παλαιστίνιων, σύμφωνα με την εφημερίδα Times of Israel και άλλα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, 11 από τα στελέχη των δυνάμεων επιβολής της τάξης τραυματίστηκαν. Ισάριθμοι διαδηλωτές συνελήφθησαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ