today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Νότια Κορέα: 970 νέα κρούσματα κορονοϊού, 15 θάνατοι σε 24 ώρες

Η Νότια Κορέα κατέγραψε 970 κρούσματα του νέου κορονοϊού το προηγούμενο 24ωρο, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KDCA), με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 να φθάνει τους 56.872.

Παράλληλα, ακόμη δεκαπέντε ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει ως εδώ τους 808 νεκρούς.

Αν και ο αριθμός των κρουσμάτων έπεσε κάτω από τα χίλια, μειώθηκε σε σύγκριση με το προηγούμενο πενθήμερο, κάτι που αποδίδεται κυρίως στο ότι έγιναν λιγότερα τεστ το Σαββατοκύριακο, δεν απέχει τόσο από το ρεκόρ των 1.241 κρουσμάτων που καταγράφηκε την Παρασκευή.

Η κυβέρνηση συνεδριάζει αργότερα εντός της ημέρας για να εξετάσει το ενδεχόμενο να επιβάλλει τα αυστηρότερα μέτρα ως σήμερα — το επιλεγόμενο Επίπεδο 3 — στη Σεούλ και τη μητροπολιτική περιοχή της, όπου ζει ο μισός από τον πληθυσμό της χώρας (51,6 εκατ.), βήμα που έχει αποφύγει να κάνει ως τώρα επικαλούμενη την ανάγκη να μην καταστραφούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

(Με επιπλέον πληροφορίες από το νοτιοκορεάτικο εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.)

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ