today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Οι σκελετοί στην ντουλάπα του Αλ.Τσίπρα

Οι πολιτικές «αμαρτίες» του παρελθόντος της πρώτης διακυβέρνησης της Αριστεράς, ακολουθούν τον Σύριζα-Προοδευτική Συμμαχία, προκαλώντας αντιπολιτευτική «ασφυξία» η οποία με τη σειρά της βάζει «φρένο» σε οποιαδήποτε προσπάθεια της ηγεσίας για δημοσκοπική ανάκαμψη.

Τα στοιχεία που προέκυψαν από την ανάκριση για την υπόθεση της Folli Follie βρίσκονται ήδη στα χέρια του εισαγγελέα για τη διενέργεια έρευνας και υπο την προϋπόθεση ότι κατονομάζονται πρώην υπουργοί, ο φάκελος της αμελλητί και άμεσα επιβάλλεται να σταλεί στη Βουλή.

Του Κώστα Πασίση

Τα εμπλεκόμενα στελέχη, τέσσερα στον αριθμό, δυο υπουργοί και δυο βουλευτές, πάντως, διαψεύδουν οποιαδήποτε εμπλοκή τους.

Τα καυτά email που είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι μόνο η κορυφή του «παγόβουνου» για την Κουμουνδούρου.

Το συγκεκριμένο πολιτικά «δύσπεπτο» σκάνδαλο είναι πιθανό να απασχολήσει την τρέχουσα επικαιρότητα με πολλά επεισόδια.

Το κακό νέο που «μεταφέρει» η εν λόγω «κομπίνα» είναι ότι ακυρώνει όλη την επιχειρηματολογία και το προχειρογραμμένο αφήγημα της Novartis από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν μπορεί να μιλά για επιχείρηση αποπροσανατολισμού στην Folli Follie,

όταν υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία και να μη λες το ίδιο ή να προσπερνάς «αβρόχοις ποσί» την Novartis που δεν υπήρχαν καν ενδείξεις πολιτικής ενοχής, όπως αποδείχτηκε από τα πορίσματα της Δικαιοσύνης.

Παράλληλα με τη συγκεκριμένη δικογραφία όμως «τρέχουν» και μια σειρά άλλων δύσοσμων υποθέσεων, όπως η σκευωρία της Novartis, η υπόθεση Καλογρίτσα-Παππά κ.α, που «κτυπούν» στο μαλακό «υπογάστριο» του ΣΥΡΙΖΑ.

Το υποτιθέμενο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς έχει γίνει «σκόνη και θρύψαλα» επειδή τα «κρούσματα» είναι πολλά και αυτό αποτελεί μεγάλο πλήγμα στην Κουμουνδούρου και στο σχέδιο για ανασυγκρότηση της.

Αυτό είναι ένα πολιτικό πρόβλημα για το οποίο η ηγεσία του κόμματος μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν έχει βρει λύση αντιμετώπισης του.

«Σκελετοί» και …φαντασιώσεις

Με το που έσκασε η νέα «βόμβα» τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν και πάλι «σπασμωδικά». Ψάχνοντας για «άλλοθι» κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι κρύβεται πίσω από τη σκανδαλολογία, που «πολώνει» επικίνδυνα το πολιτικό σκηνικό.

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή ανέφερε ότι « Η Δημοκρατία δε θα μπει καραντίνα» και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει εξηγήσεις για το τι νομοθετεί, τι συμφέροντα εξυπηρετεί και τι συμβάσεις έχει κάνει». Ενώ τις επόμενες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει αίτημα για διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τα θέματα δημοκρατίας , διαφάνειας και δημοκρατικής λογοδοσίας.

Όπως τονίζουν βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα επινοώντας ανύπαρκτα θέματα…

Η αλήθεια, όμως είναι ότι οι σκανδαλώδεις υποθέσεις ερευνώνται εξονυχιστικά από τη Δικαιοσύνη και η Πειραιώς τοποθετείται επι των γεγονότων που αποκαλύπτονται.

«Ο ΣYΡΙΖΑ συνεχίζει να πετάει την μπάλα στην εξέδρα. Ας αφήσει τα πολλά λόγια και ας δώσει απαντήσεις για τα στελέχη του που εμφανίζονται ως «υποστηρικτές» προφυλακισμένων επιχειρηματιών», σχολίασε σκωπτικά το γραφείο τύπου της ΝΔ. Ενώ στην ανακοίνωση του βάζει στο «κάδρο» των ευθυνών και τον Αλέξη Τσίπρα

Όπως επισημαίνει υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος, η υπόθεση της folli follie δεν είναι φάκελος που ανάσυρε σήμερα από το «συρτάρι» της η κυβέρνηση.

Η ΝΔ ασχολήθηκε και ζήτησε να πάει το θέμα στη Δικαιοσύνη προς διαλεύκανση το 2018.

Δεύτερο χαρακτηριστικό παράδειγμα η σκευωρία της Novartis, που αρχικά ξεκίνησε ως δήθεν μέγα σκάνδαλο της ΝΔ-ΚΙΝΑΛ, που «σήκωσε» ο ΣΥΡΙΖΑ και τελικά κατέληξε σε πολιτικό «φιάσκο» και μπούμερανγκ.

Το ίδιο συνέβη και με την απομαγνητοφωνημένη συνομιλία που κατέθεσε ο Σάμπυ Μιωνής στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής και είδε το φως της δημοσιότητάς.

Πρόκειται για τη συνομιλία, που ο επιχειρηματίας υποστηρίζει πως είχε με τον Νίκο Παππά και την είχε καταγράψει στις 21 Μαΐου του 2016.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ