today-is-a-good-day
19 C
Athens

Η ελπίδα δεν «σπάει» ποτέ!

Παραγγελίες για πολλές χριστουγεννιάτικες μπάλες, με αφιερώσεις στα νεογέννητα μωράκια που προέκυψαν «απ’ όσους αγαπήθηκαν στην πρώτη καραντίνα και τώρα περιμένουν τους καρπούς του έρωτά τους», έχει λάβει η Αθανασία Κοτοπούλου, ιδιοκτήτρια της μοναδικής επιχείρησης στην Ελλάδα που κατασκευάζει χειροποίητα στολίδια από φυσητό γυαλί! Είναι δε ενδεικτικό ότι οι φετινές της δημιουργίες ξεχειλίζουν από συναισθήματα αγάπης και λαχτάρας για αγκαλιές και φιλιά, όπως αποτυπώνονται στις γυάλινες μπάλες, που προορίζονται για τα χριστουγεννιάτικα δέντρα.

Εδώ και 45 χρόνια η οικογενειακή επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη, δεν σταματά να …εμφυσεί στην αγορά μοναδικές δημιουργίες με γυάλινα στολίδια κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου στο ημιυπόγειο εργαστήρι της, στην οδό Χαλκιδικής. Η καραντίνα και τα μέτρα για τον κορονοϊό, δεν πτόησαν την Αθανασία Κοτοπούλου που συνεχίζει την τέχνη του παππού της, Κωνσταντίνου και των γονιών της, Δημήτρη και Αναστασίας. Κόντρα μάλιστα στην κατήφεια των ημερών, η Αθανασία μαζί με τη μητέρα της, επέλεξαν να στολίζουν τις μπάλες τους με μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας.

«Και επειδή στις δημιουργίες μας περιλαμβάνονται και μπάλες με ζωγραφιές για τα νεογέννητα, είχαμε πολλές παραγγελίες για τα νεογέννητα μωράκια όσων αγαπήθηκαν στην πρώτη καραντίνα», λέει χαμογελώντας και φυσάει με τέχνη τον γυάλινο σωλήνα της πάνω στη φωτιά για να «φουσκώσει» τον γυάλινο σωλήνα της πάνω στη φωτιά, σε διάφορα σχέδια. Μ’ αυτόν τον τρόπο δημιουργεί τις γυάλινες μπάλες, πάνω τις οποίες, στη συνέχεια, ζωγραφίζει πιγκουίνους, ξωτικά, νεράιδες, δέντρα και ό,τι άλλο εμπνευστεί. Όσο για το αν η μπάλα κινδυνεύει σε κάθε …ταρακούνημα, ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι το ίδιο εύθραυστη όπως ήταν παλαιότερα γιατί η κάθε μπάλα περνάει από πολλά χέρια ζωγραφικής για να τελειοποιηθεί και έτσι το γυαλί γίνεται πιο ενισχυμένο.

«Φέτος θέλαμε να δώσουμε αισιόδοξα μηνύματα και οι μπάλες μας “γέμισαν” με λέξεις όπως “αγάπη”, “αγκαλιές” και “τύχη”. Πολλές παραγγελίες είχαμε και για μπάλες αφιερωμένες στην οικογένεια που την απεικονίσαμε με διάφορους συνδυασμούς- μαμά, μπαμπάς, παιδιά, σκυλάκι, ή μαμά και παιδί, ή δύο μπαμπάδες και παιδί- ό,τι τέλος πάντων ο καθένας θεωρεί οικογένεια», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Κοτοπούλου, προσθέτοντας ότι στόχος ήταν να ομορφύνουν την καθημερινότητα του κόσμου γιατί «ειδικά αυτή την εποχή, το ‘χει πολλή ανάγκη».

Παρά τις δύσκολες συνθήκες λόγω του κορονοϊού, οι πελάτες δεν έλειψαν στην μικρή επιχείρηση που δέχθηκε παραγγελίες για χονδρική ακόμη και από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, διάφορες ευρωπαϊκές και βαλκανικές χώρες. «Στην Ελλάδα δουλέψαμε με ηλεκτρονικές παραγγελίες μέσα από τη σελίδα μας στο fb “Φωτιά Γυαλί και Τέχνη” και όσο μας επιτράπηκε, με λιανική, καθώς ο κόσμος γνωρίζει τον χώρο μας και μας επισκέπτεται τις γιορτινές μέρες», σημείωσε η κ. Κοτοπούλου. Πεποίθησή της, για τη αστείρευτη ανάγκη του κόσμου να επιλέγει επί 45 χρόνια, τις χειροποίητες δημιουργίες της οικογενειακής επιχείρησης, είναι ότι παραμένουν μια διαχρονική αξία.

«Καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα κινέζικα στολίδια, τα πλαστικά, την οικονομική κρίση και τώρα, την πανδημία», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σε μια προσπάθεια μάλιστα να επεκτείνει την εμπορική της δραστηριότητα, η κ. Κοτοπούλου δημιουργεί τα τελευταία χρόνια και μπάλες με καλοκαιρινά σχέδια, τις οποίες προωθεί σε καταστήματα με είδη δώρων, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

«Επιπλέον, διατίθενται στο μαγαζί μας, σε περιορισμένο αριθμό, vintage, συλλεκτικά στολίδια της δεκαετίας του ΄70. Είναι χειροποίητα, γυάλινα στολίδια που κατασκευάστηκαν στην οικογενειακή μας επιχείρηση εκείνη την εποχή όπως οι χαρακτηριστικές κορυφές που έμπαιναν σε κάθε δέντρο και οι χαρακτηριστικές μπάλες- κουκουνάρες και μανιτάρια που δεν κατασκευάζονται πλέον…», κατέληξε.

ΑΠΕ-Δημήτρης Τοσίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ