today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Οι κορυφαίοι προμηθευτές ενέργειας ΔΕΗ και Protergia κρατούν σταθερά τα τιμολόγια ρεύματος

Η ΔΕΗ και η Protergia, με μία απόφαση με έντονο πατριωτικό χαρακτήρα, επιλέγουν να κρατήσουν σταθερά τα τιμολόγιά τους παρά τις αναταράξεις λόγω του target model, προκειμένου να “βάλουν πλάτη” στη σπουδαία ενεργειακή μεταρρύθμιση της χώρας.

Η άνοδος των τιμών χονδρικής που παρατηρήθηκε το προηγούμενο διάστημα δεν θα περάσει στους καταναλωτές και οι προβλέψεις δείχνουν πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί ούτε στο άμεσο μέλλον. Η  απόφαση της ΔΕΗ και της Protergia των δύο μεγαλύτερων εταιριών ενέργειας της χώρας να κρατήσουν σταθερά τα τιμολόγια για τα νοικοκυριά (χαμηλή τάση) λειτούργησε καθοριστικά, όπως αντίστοιχα και η σύζευξη της ελληνικής αγοράς με την Ιταλική, που δημιουργεί πρόσθετη ανταγωνιστική πίεση στις τιμές.

H Protergia, ο Τομέας Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου της MYTILINEOS, της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας ενέργειας, διαχρονικά στηρίζει την ελληνική αγορά ενέργειας και επενδύει στην ομαλή προσαρμογή προς το νέο Μοντέλο – Στόχο (Target Model) που πρόσφατα εφαρμόστηκε στη χώρα.

Για να διαφυλαχθεί το κύρος και η αξιοπιστία της σπουδαίας αυτής μεταρρύθμισης, η Protergia ανακοίνωσε ότι για ολόκληρο το 2021 τα τιμολόγιά της θα μείνουν σταθερά, παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο ενεργειακός κλάδος. H MYTILINEOS αναγνωρίζει τις δύσκολες μέρες που περνά η χώρα, εν μέσω αυτής της δύσκολης συγκυρίας και αποφασίζει να στηρίξει το ενεργειακό σύστημα, επιβραβεύοντας τους πελάτες της.

Σημειώνεται ότι εκτός από τις τιμές χονδρικής, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας παρακολουθεί στενά πλέον και τις τιμές λιανικής, θέτοντας στη διάθεση των καταναλωτών το εργαλείο σύγκρισης τιμών στην ιστοσελίδα www.energycost.gr. Από την επισκόπηση που έγινε ενόψει της λειτουργίας του παρατηρητηρίου τιμών, επιβεβαιώνεται ότι η άνοδος των τιμών στην αγορά εξισορρόπησης (είναι η τελευταία χρονικά αγορά του target model στην οποία εκκαθαρίζονται οι αποκλίσεις μεταξύ της πρόβλεψης και της πραγματικής παραγωγής των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής) δεν έχει επηρεάσει τις λιανικές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ