today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Οι γιορτινές θεατρικές παραστάσεις του ΚΠΙΣΝ για όλη την οικογένεια

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) προγραμματίζει και φέτος παραστάσεις ιδανικές για όλη την οικογένεια, που υπόσχονται να μας ταξιδέψουν σε κόσμους περιπέτειας και παραμυθιού -μέσα σε ατμόσφαιρες γιορτινές- και να μας μεταδώσουν τη μαγεία των γιορτών.

Αυτή τη χρονιά, όμως, το ταξίδι μας θα γίνει διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας του ΚΠΙΣΝ (snfcc.org), της σελίδας του στο Facebook, αλλά και μέσα από το κανάλι του στο YouTube, χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Ο «Σέρλοκ Χολμς και ο κλέφτης των Χριστουγέννων» και «Η κυρία Βλεφαρίδου και το πορτραίτο του ‘Αγιου Βασίλη» είναι οι δύο παραστάσεις του ΚΠΙΣΝ που θα μεταδοθούν μέσω live streaming και το κοινό μπορεί να τις παρακολουθήσει δωρεάν.

-«Ο Σέρλοκ Χολμς και ο κλέφτης των Χριστουγέννων»

Από 23/12 έως και 05/01 καθημερινά στις 19.00

Και αυτή τη χρονιά οι «Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες» επιστρέφουν στον Φάρο με μια γιορτινή ιστορία μυστηρίου: «Ο Σέρλοκ Χολμς και ο κλέφτης των Χριστουγέννων». Το κείμενο υπογράφει και σκηνοθετεί ο Βασίλης Μαυρογεωργίου, ενώ τον ρόλο του Σέρλοκ Χολμς αναλαμβάνει ο Νίκος Κουρής και την κυρία Χάτσον ερμηνεύει η ‘Ανδρη Θεοδότου. Τη μουσική σύνθεση υπογράφει ο Νίκος Κυπουργός. Πρωταγωνιστούν η Αριάδνη Καβαλιέρου, ο Μιχάλης Κουτσκουδής και ο Μιχάλης Πανάδης.

Ο διάσημος ήρωας του ‘Αρθουρ Κόναν Ντόυλ μας καλεί να τον ακολουθήσουμε στο χριστουγεννιάτικο Λονδίνο. Μέσα στο χαρούμενο βουητό της πόλης και ενώ όλοι ανταλλάσσουν δώρα, ο Σέρλοκ Χολμς νοιάζεται μόνο για ένα πράγμα: για την υπόθεση του κλέφτη των Χριστουγέννων. Ψάχνει το γαλάζιο πετράδι, κυνηγάει τη μυστηριώδη γαλοπούλα και, κάτω από τις χιονισμένες στέγες, ανακαλύπτει στοιχεία που θα τον οδηγήσουν όλο και πιο κοντά… όχι μόνο στη λύση του μυστηρίου αλλά και στο νόημα των Χριστουγέννων. Στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού στήνεται μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους: οι ηθοποιοί ζωντανεύουν με τρόπο μαγικό -ταχυδακτυλουργικό σχεδόν- τους δρόμους, τις μυρωδιές και το ψιλόβροχο του γιορτινού Λονδίνου. Μεταμορφώνονται σε όλους τους αξιαγάπητους και αξιοπερίεργους χαρακτήρες που συναντάει ο Σέρλοκ και βάζουν τα παιδιά (αλλά και τους γονείς) σ’ ένα παιχνίδι μυστηρίου όπου θα σκεφτούν πολύ και θα γελάσουν ακόμα περισσότερο.

Με αφορμή την παράσταση ο Σέρλοκ Χολμς και ο Κλέφτης των Χριστουγέννων, το ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει μια σειρά βίντεο και εργαστηρίων προετοιμάζοντας τους μικρούς του φίλους να γίνουν «Οι βοηθοί του Σέρλοκ Χολμς». Με την καθοδήγηση του ηθοποιού Γιάννη Σαρακατσάνη, τα παιδιά καλούνται να λειτουργήσουν σαν τον Σέρλοκ Χολμς, να παρατηρήσουν και να βγάλουν συμπεράσματα, ενώ παράλληλα γνωρίζουν τη βικτωριανή Αγγλία. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.snfcc.org/SherlocksHelpers.

Δείτε δωρεάν την παράσταση εδώ: https://www.snfcc.org/ChristmasTales2020.

-«Η κυρία Βλεφαρίδου και το πορτραίτο του ‘Αγιου Βασίλη»

Από 22/12 έως και 05/01 καθημερινά στις 17.30.

Στον Πύργο Βιβλίων του ΚΠΙΣΝ στήνεται ένα ατελιέ-εικαστική εγκατάσταση και επί σκηνής βρίσκονται οι δημιουργοί της κυρίας Βλεφαρίδου, Αγγελική Μπόζου και Θάνος Κοσμίδης, μαζί με τον Αλέξη Ιωάννου από τους Burger Project σε μια πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη παράσταση που διαρκεί λίγο αλλά προσφέρει πολλά! Ζωντανή μουσική, αστείες πρόζες, τραγούδια, εικαστικές κατασκευές, μια διασκεδαστική ιστορία και ένας πίνακας που δημιουργείται μπροστά στα μάτια των μικρών θεατών.

Φέτος ήταν μια δύσκολη χρονιά για τον ‘Αγιο Βασίλη: Οι τάρανδοί του κρυολόγησαν και τους φρόντιζε όλο τον χειμώνα, τα κοράκια έφαγαν όλα τα κολοκυθάκια του από τον λαχανόκηπο, το πιάνο του ξεκουρδίστηκε από το υπερβολικό κρύο (και άντε να βρεις χορδιστή τέτοια εποχή στον Βόρειο Πόλο!), όσο κι αν έψαξε δεν βρήκε πουθενά το αγαπημένο του βιβλίο «το εγχειρίδιο του καλού ‘Αγιου Βασίλη» και, σα να μην έφταναν όλα αυτά, καθώς στόλιζε το μεγάλο έλατο στην αυλή του, έπεσε και στραμπούληξε τον αστράγαλό του! Για να τον κάνουν να ευθυμήσει, τα ξωτικά του αποφασίζουν να του κάνουν ένα ιδιαίτερο δώρο-έκπληξη: έναν πίνακα ζωγραφικής με το πορτραίτο του! Και ποιος θα ήταν καταλληλότερος για να το φιλοτεχνήσει; -Μα φυσικά η κυρία Ζωγραφιά Βλεφαρίδου!

Παρακολουθήστε δωρεάν την παράσταση εδώ: https://www.snfcc.org/MrsVlefaridouSantaClaus.

Όλα τα βίντεο της κας Βλεφαρίδου μπορείτε να τα δείτε εδώ: https://www.youtube.com/playlist?list=PLHpWgkyskRgv3AFySzKZnSu4PRInnEnOd.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα snfcc.org/DecemberProgram και στις σελίδες στα social media @SNFCC.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ