today-is-a-good-day
16.8 C
Athens

Έτοιμοι να εμβολιαστούν οι Γερμανοί, μόλις ανάψει πράσινο φως η Ε.Ε.

Πάσσαλοι και ιμάντες οριοθετούν ήδη τις ουρές αναμονής που θα σχηματιστούν ενδεχομένως στην είσοδο του μεγαλύτερου κέντρου εμβολιασμού κατά της COVID-19 στη Γερμανία, αυτού στο Αμβούργο, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Επίσης στους 64 θαλάμους-μικρογραφίες ιατρικών εξεταστηρίων που διαθέτει, ολοκαίνουργια κρεβάτια ιατρείου αναμένουν υπομονετικά την ημέρα του εμβολιασμού.

Το κέντρο είναι έτοιμο για την έναρξη μιας τεράστιας εκστρατείας εμβολιασμού καθώς η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων αναμένεται να εκδώσει την απόφασή της αύριο Δευτέρα για την έγκριση της κυκλοφορίας του εμβολίου κατά της COVID-19 των Pfizer/BioNTech.

Αν η ΕΕ δώσει το πράσινο φως, οι γερμανικές αρχές, οι οποίες έχουν ανησυχήσει ιδιαίτερα από το δεύτερο κύμα της επιδημίας του νέου κορονοϊού που σημειώνει έξαρση στη χώρα, θέλουν να προχωρήσουν γρήγορα: οι πρώτοι εμβολιασμοί αναμένεται να γίνουν ήδη στις 27 Δεκεμβρίου.

“Είμαστε έτοιμοι. Η διαδρομή έχει ελεγχθεί (…) Το μόνο που μας λείπει ακόμη είναι το εμβόλιο”, διαβεβαιώνει η υπεύθυνη κοινωνικών και υγειονομικών θεμάτων του Αμβούργου Μέλανι Λέονχαρτ σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας με τους σχεδόν δύο εκατομμύρια κατοίκους έχει δει σε όλη της τη διάσταση αυτήν την επιχείρηση, την οποία έχει ονομάσει “Αμβούργο Εμβόλιο”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ