today-is-a-good-day
15.2 C
Athens

Α.Τζιτζικώστας: Βρισκόμαστε σε μια πάρα πολύ κρίσιμη στιγμή

Την εκτίμηση ότι «βρισκόμασε σε μια πάρα πολύ κρίσιμη στιγμή» έκανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση που είχε στην Περιφέρεια με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

«Ενημερωθήκαμε από τον Νίκο Χαρδαλιά για την επιδημιολογική εικόνα της Κεντρικής Μακεδονίας και για τα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση για το προσεχές διάστημα» είπε ο κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος επισήμανε ότι «πράγματι υπάρχει μια βελτίωση στην επιδημιολογική εικόνα, και στα κρούσματα, αλλά και στις αναλύσεις των λυμάτων που κάνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης». Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε, ότι «βρισκόμαστε για την ακρίβεια σήμερα στο σημείο που βρισκόμασταν στις 26 Οκτωβρίου με ακριβώς τα ίδια κρούσματα, ακριβώς το ίδιο φορτίο στα λύματα». Ωστόσο, τόνισε, ότι η διαφορά «είναι ότι δεν έχουμε τα ίδια κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με εκείνα που είχαμε στις 26 Οκτωβρίου, άρα, εάν υπάρξει η παραμικρή χαλάρωση αυτή τη στιγμή υπάρχει κίνδυνος όχι να φτάσουμε στα όριά του το Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπως έγινε τις προηγούμενες εβδομάδες, αλλά να το ξεπεράσουμε κατά πολύ».

Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία. «Παρ’ ότι η εικόνα είναι σαφώς βελτιωμένη, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε τις γιορτές που έρχονται να χαλαρώσουμε. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, να ακολουθήσουμε πιστά τις εισηγήσεις των ειδικών και τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Εμείς, ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είμαστε εδώ να συνεχίσουμε την δουλειά που κάναμε όλους τους προηγούμενους δέκα μήνες συνδράμοντας το έργο των αρμοδίων για τη διαχείριση της πανδημίας και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων και στην υγεία και στην οικονομία» πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ