today-is-a-good-day
22.8 C
Athens

Α.Μποτσέλι: Το ποδόσφαιρο μπορεί να προκαλέσει παρόμοια συναισθήματα με μια όπερα

Ο παγκόσμιας φήμης Ιταλός τενόρος, Αντρέα Μποτσέλι, μεγάλωσε στη Τοσκάνη αγαπώντας το ποδόσφαιρο και τη μουσική. Διαγνώστηκε με εκ γενετής γλαύκωμα σε ηλικία πέντε μηνών και, σε ηλικία 12 ετών, υπέστη ατύχημα ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο-τερματοφύλακας- η μπάλα τον χτύπησε στο μάτι με αποτέλεσμα να χάσει μόνιμα την όρασή του.
Ο Μποτσέλι, φίλαθλος της Ίντερ, με αφορμή τα βραβεία The Best της FIFA  (20:00) μίλησε στην ιστοσελίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας, για την αγάπη του για το ποδόσφαιρο.

«Μου άρεσε πάντα το ποδόσφαιρο από τότε που ήμουν μικρό παιδί. Είναι το μεγάλο πάθος όλων των Ιταλών. Είναι ένας τρόπος να μείνεις παιδί, ακόμη και στην ηλικία μου», είπε ο διάσημος Ιταλός, ενώ συγκρίνοντας την ατμόσφαιρα στο γήπεδο και σε μία συναυλία τόνισε: «Στο γήπεδο είμαι ένας φίλαθλος, ενώ σε μια συναυλία είμαι αυτός που πρέπει να βάζω γκολ κάθε φορά χωρίς να κάνω λάθη. Το ποδόσφαιρο μπορεί να προκαλέσει παρόμοια συναισθήματα με αυτά που δημιουργεί μια όπερα, με κάποιο τρόπο. Έχει παρορμήσεις γενναιότητας και ηρωισμού, μοιραίες ατυχίες και υπέροχες νίκες. Στη σκηνή της όπερας, όπως και στο γήπεδο ποδοσφαίρου, έχουμε μια αρένα ηρώων. Οι ηθοποιοί, καλλιτέχνες που τρέχουν, μιμούνται μάχες, που αγαπούν και μισούν, που πέφτουν και ξανασηκώνονται, εκτίθενται στην κρίση  των θεατών, και πάντα στην ισορροπία μεταξύ δόξας και ήττας.»

Στο ερώτημα  για τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο
αυτή τη στιγμή είπε: «Θα έλεγα ότι είναι μια καλή ισορροπία μεταξύ Ρονάλντο και Μέσι. Πιθανώς ο Μέσι είναι ο καλύτερος λόγω τεχνικής, ενώ ο Ρονάλντο είναι καλύτερος αθλητής.»

Ένα από τα τραγούδια του νέου του άλμπουμ «Believe» είναι το διάσημο «You’ll Never Walk»:

«Είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά και αγαπημένα τραγούδια στην ιστορία του ποδοσφαίρου, αλλά αυτή τη φορά το επέλεξα για τη βαθιά πνευματικότητα που εκφράζει. Είναι ένα τραγούδι που φέρνει κοντά τους ανθρώπους, που ζεσταίνει την καρδιά  τους και είναι ένα είδος διακήρυξης αγάπης, συλλογικής αλληλεγγύης, ενότητας κατά τη διάρκεια των σκοτεινών εποχών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ