today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Η Ρωσία αναπτύσσει εμβόλιο κορωνοϊού για ζώα

Δεν θα εμβολιάζονται μόνο οι άνθρωποι. Ένα εμβόλιο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού για ζώα βρίσκεται στην κρίσιμη τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών στη Ρωσία.

Ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού για ζώα το οποίο αναπτύσσεται από τη Ρωσία βρίσκεται στα μέσα της κρίσιμης τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών και θα είναι έτοιμο μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. Αιτία είναι οι αυξημένες μολύνσεις κορωνοϊού των μινκ σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες τις τελευταίες εβδομάδες.

Μετά από τα κρούσματα κορωνοϊού σε πολλές φάρμες μινκ στην Ευρώπη, η Ρωσία αναπτύσσει ένα δικό της εμβόλιο για ζώα. «Το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο στα τέλη Ιανουαρίου», δήλωσε ο επικεφαλής της Ρωσικής Ρυθμιστικής Αρχής Ελέγχου στον Τομέα της Αγροτικής Οικονομίας (Rosselkhoznadzor), Σεργκέι Ντάνκβερτ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ και η Σιγκαπούρη έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους.

Σύμφωνα με τον Ντάνκβερτ, «το δραστικό συστατικό βρίσκεται στην κρίσιμη, τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών. Το νέο εμβόλιο δοκιμάζεται επί του παρόντος σε μινκ, γάτες και τρωκτικά». Η Αρχή της οποίας προΐσταται «λαμβάνει τακτικά αιτήματα από ρωσικές κτηνοτροφικές μονάδες για εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, επειδή τα μινκ και τα κουνάβια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στον ιό και θα μπορούσαν να μολύνουν το ένα το άλλο», όπως είπε.

Τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξαν περιπτώσεις μολύνσεων των μινκ σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Σουηδίας, της Γαλλίας και της Ολλανδίας. Εκατομμύρια ζώα θανατώθηκαν στη Δανία επειδή ο ιός είχε μεταλλαχθεί. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, περισσότερα από 97.000 μινκ και 6.900 κουνάβια ζουν σε κτηνοτροφικές μονάδες στη Ρωσία. Στη χώρα αυτή έχουν ήδη κυκλοφορήσει δύο εμβόλια κατά του κορωνοϊού για ανθρώπους.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ