today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Μεγάλα ύψη βροχής στην Αττική

Οι ολονύκτιες και τοπικά ισχυρές βροχές που εκδηλώθηκαν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο έως σήμερα το πρωί έδωσαν σημαντικά ύψη βροχόπτωσης σε πολλές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 9:00 σήμερα καταγράφηκαν από το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στη Μαλακάσα (118 χιλιοστά), την Ιπποκράτειο Πολιτεία (87), την πόλη της Χίου (71) και τη Σκιάθο (68).

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της ημέρας θα συνεχιστούν με φθίνουσα ένταση, ενώ από τις απογευματινές ώρες θα αρχίσουν να περιορίζονται στις Σποράδες και κυρίως στην Εύβοια και την Κρήτη, όπου θα επιμείνουν μέχρι τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης.

Εύβοια: Ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν τη νύχτα

Ιδιαίτερα ισχυρές ήταν οι βροχοπτώσεις στη Εύβοια, κατά τη διάρκεια της νύχτας, ειδικότερα στο Μαντούδι και το Προκόπι. Επί ποδός βρίσκονται η Πολιτική Προστασία, η Πυροσβεστική και η Αστυνομία, ώστε να αποτραπούν φαινόμενα όπως αυτά του περασμένου Αυγούστου, ενώ ο κίνδυνος να φουσκώσουν και πάλι τα ρέματα και οι χείμαρροι ανάγκασαν το σύνολο δυνάμεων να κοιμηθούν κυριολεκτικά δίπλα στα ποτάμια.

Μετά τα μεσάνυχτα η βροχή ήταν ραγδαία, στη συνέχεια υπήρξε μία μικρή ύφεση, αλλά τα καιρικά φαινόμενα εντάθηκαν και πάλι μετά τις 3 τα ξημερώματα και συνεχίστηκαν έως τις 6 το πρωί. Είναι χαρακτηριστικό ότι τη νύχτα αλλά και αυτή την ώρα τμηματικά σε διάφορα κρίσιμα σημεία του οδικού δικτύου σε Μαντούδι, Προκόπι και Βασιλικού απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των ΙΧ προληπτικά και διεξαγόταν από άλλα ασφαλή σημεία του οδικού δικτύου.

Δυνάμεις της πυροσβεστικής, της πολιτικής προστασίας και της αστυνομίας παρακολουθούν την εξέλιξη των γεγονότων κυρίως σε περιοχές που έχουν τραυματιστεί από την κακοκαιρία του περασμένου καλοκαιριού, ενώ τα καιρικά φαινόμενα δείχνουν να βρίσκονται σε ύφεση στην περιοχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ