Φ.Φόρτωμας: Ρεαλιστικός και αναπτυξιακός ο προϋπολογισμός της Κυβέρνησης

Γραφείο Φ. Φόρτωμα

Ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, πραγματοποίησε την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου ομιλία στην ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης επί του κρατικού προϋπολογισμού.

Υπογράμμισε ότι ο φετινός προϋπολογισμός, ναι μεν έρχεται προς συζήτηση εν μέσω πρωτοφανών  συνθηκών  οικονομικής ρευστότητας και υγειονομικής αβεβαιότητας, ωστόσο, είναι ρεαλιστικός και αναπτυξιακός, λαμβάνει υπόψιν την επιστήμη και τη γνώμη των ειδικών, ενώ είναι φιλικός προς την προσέλκυση ιδιωτικών, ελληνικών και ξένων επενδύσεων, που θα βοηθήσουν στην ανάκαμψη που απαιτεί η επόμενη ημέρα.

Μιλώντας για θέματα νησιωτικής πολιτικής, ο κ. Φόρτωμας, τόνισε ότι από το ξεκίνημα της υγειονομικής κρίσης μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση στάθηκε εμπράκτως δίπλα στην κοινωνία και ειδικά για το νομό Κυκλάδων κατά τη φετινή χρονιά, δόθηκαν από ποικίλες χρηματοδοτικές πηγές, ενισχύσεις συνολικού ύψους άνω των 464 εκατομμυρίων ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής Κυκλάδων ανέφερε ότι έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις σε επίπεδο νησιωτικής πολιτικής με τη λήψη μέτρων που:

▪ Προστάτευσαν στο μέγιστο δυνατό βαθμό την υγεία των κατοίκων των νησιών.

▪ Διασφάλισαν την αδιάλειπτη ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα.

▪ Στήριξαν τη ναυτιλία, τους ναυτικούς και τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους του κλάδου εν γένει.

Πρόσθεσε επίσης ότι το αμέσως επόμενο διάστημα, πρόκειται να ακολουθήσουν νέες ενισχύσεις εξασφαλίζοντας μεγάλη και σταθερή ανάκαμψη, ιδιαίτερα σε περιοχές με τοπικές και γεωγραφικές ιδιαιτερότητες, όπως οι νησιωτικές.

Ο κ. Φόρτωμας, σημείωσε ότι έχουν διαμορφωθεί οι κατάλληλες και ώριμες συνθήκες για την οριζόντια εφαρμογή μίας ρήτρας  νησιωτικότητας στην ελληνική νομοθεσία και στις κανονιστικές ρυθμίσεις και αποφάσεις της  κρατικής διοίκησης.

Επίσης, απηύθυνε έκκληση προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αιτούμενος εκ νέου τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό για τον covid 19 στους Έλληνες ναυτικούς, οι οποίοι εργάζονται καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες και προσφέρουν πολλά στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.

«Αυτός ο προϋπολογισμός έχει κοινωνικό πρόσωπο, λιγότερους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, δίνει έμφαση στην αύξηση της παραγωγικότητας, με έμπρακτη και αποτελεσματική προστασία των θέσεων εργασίας και το απαραίτητο βάρος στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Εμείς στη φιλελεύθερη παράταξη αναγνωρίζουμε ότι σε κρίσιμες συγκυρίες το κράτος μπορεί να παίξει ένα ρόλο που δεν μπορεί να παίξει ο ιδιωτικός τομέας. Αυτό φυσικά δε σημαίνει πιστεύουμε στο μεγάλο κράτος.

Η Κυβέρνηση μας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αυτόν τον ρεαλιστικό, αναπτυξιακό, φιλο-επενδυτικό, μεταρρυθμιστικό, ευέλικτο και κοινωνικά δίκαιο προϋπολογισμό, αποδεικνύει ότι πηγαίνουμε πολλά βήματα μπροστά», επεσήμανε στην ομιλία του ο Βουλευτής Κυκλάδων.